Muut mediat 19/2016

Päätoimittaja Seppo Simola puolustaa lasten paikkaa seurakunnassa (Kirkko&kaupunki 15/16).

Tuskin kukaan sanoo kotioloissa, että lapsemme ovat tulevia perheenjäseniämme. Kyllä he ovat sitä mitä suurimmassa määrin juuri nyt, tänään. Lapsiperheen elämä pyörii etupäässä juuri heidän ympärillään. ––

Usein kuulee sanottavan, että lapsissa on kirkon tulevaisuus ja siksi heihin on panostettava, tai että lapset ovat tulevia seurakuntalaisia. Eivät he mitään tulevia ole. He ovat nykyisiä seurakuntalaisia ja siksi heihin on panostettava. Heissä ei ole vain tulevaisuus, vaan myös nykyisyys.


Kristillisen moottoripyöräkerhon tallin seinällä lukee simus iustus et peccator, yhtä aikaa vanhurskas ja syntinen (Sana 17/16).

– Siinäpä se tärkein on kiteytettynä. Täydellisiähän me emme kukaan ole, eikä nämä meidän eväämme järin häävejä, mutta hän joka on syntimme sovittanut Golgatan ristillä, on täydellinen ja on armonsa kautta tehnyt myös meidät valtakuntansa työhön kelpaaviksi. Tämmöiset äijät! Taitaa olla todennäköisyydessä samaa sarjaa vetten päällä kävelyn ja ruokkimisihmeen kanssa, sanoo Sons of Abraham -moottoripyöräkerhon presidentti Ari Santaharju pilke silmäkulmassa.


Sudanilaissyntyinen Theresa Ngouth ei aluksi ollut innoissaan, kun libanonilaisella pakolaisleirillä uudeksi kodiksi tarjottiin Suomea (Uusi Tie 17/16).

– Ensireaktioni oli ehdottoman kielteinen. Meillä oli sukulaisia sekä Yhdysvalloissa että Australiassa, joten halusimme tietenkin lähemmäs omiamme, Ngouth selostaa. ––

Kahdentoista vuoden kokemuksella Ngouth tiivistää avioparin tehtävän näin:

– Uskomme, että Jumala lähetti meidät Suomeen lähetystyöhön. Koen, että minut on kutsuttu todistamaan Jeesuksesta suomalaisille.


Kaliforniassa professorina työskentelevä Veli-Matti Kärkkäinen on perehtynyt pneumatologiaan, oppiin Pyhästä Hengestä (Kotimaa 17/16).

– Helluntailaiset sanovat luterilaisten tavoin, että Pyhä Henki vaikuttaa sanan ja sakramenttien kautta, mutta helluntailaiset korostavat omakohtaisen uskon lisäksi myös  hengellisen kokemuksen merkitystä. Ajattelen itsekin, että Jumalan Henki voi toimia myös kokemuksen kautta.


51

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja