Muut mediat 18/2018

Ferney ja Aidee Nieto: Ope­tuslapseuttaminen on herä­tyksen avain (Näky 2/2018).

Ferney on sitä mieltä, että seurakuntien hengellinen laa­tu ja terveys määräytyy sen mu­kaan, miten huolellista ja teho­kasta uskovien opetuslapseut­taminen on.

 

– Opetuslasten tekeminen on äärettömän tärkeää, jotta voidaan istuttaa moninkertais­tuvia seurakuntia, jotka tekevät uskovista aitoja opetuslapsia, jotka puolestaan tuntevat sy­vällisesti Jeesuksen ja kykene­vät tekemään toisista uskovista aitoja opetuslapsia ––.

 

Aidee mainitsee, että opetus­lapseuttaminen on herätyksen avain.

– Uskon, että syy siihen, että monet seurakunnat eivät kasva määrällisesti eivätkä edisty hen­gellisesti –– on siinä, että sieltä puuttuu uskovien tehokas ope­tuslapseuttaminen ja opetuslas­ten tekijöiksi valmentaminen.

 

 

Lyhytkasvuinen Eero Her­ranen näyttelee tv:ssä ja käy kirkossa (Sana 16/2018).

Eero on jo aikoja sitten päät­tänyt, että lyhyydestään huoli­matta hän ei jää kotiin murjotta­maan. –– Viime vuosina Eero on löytänyt uuden voimavaran. Hä­nen tiensä johtaa usein kirkkoon.

 

– Isoveljeni menehtyi yllättä­en, ja se pysäytti minut kunnol­la. Siihen asti uran luominen ja rahan tekeminen olivat elämäs­säni tärkeimmällä sijalla. ––

 

– On upeaa käydä syvällisiä keskusteluja seurakuntaystävi­en kanssa. Se on täysin erilaista kuin aikaisempi sosiaalinen elä­mäni, johon kuului pintaliitoa ja bilettämistä. ––

 

– Usko on ehdottomasti tuo­nut elämääni paljon sisäis­tä rauhaa. Olen löytänyt sellai­sia voimavaroja, joita en ennen tiennyt olevan olemassakaan.

 

 

Jeesus kutsui vaatimattomia yksilöitä ihmisten kalastajik­si (Nykyaika 4/2018).

Kristus todellakin valitsi sen, mikä on hulluutta maailmalle; hän valitsi ne, joita maailma pi­tää tietämättöminä ja oppimat­tomina, saattaakseen viisaat hä­peään. Opetuslapset eivät olleet perehtyneet rabbien perimätie­toon, mutta Kristuksen toimi­essa heidän esimerkkinään ja opettajanaan he saivat mitä kor­keatasoisinta koulutusta. Kris­tus valmisti heitä julistamaan kaikkein suurimpia totuuksia.



Teema
18/2018

TeemaUudentyyppinen tapa tukea lapsia ja nuoria sai pilottikoululta hyvän palautteen.
TeemaFidan globaalikasvatustunnit tavoittavat vuosittain tuhansia oppilaita ja satoja opettajia.
TeemaLukijoiden maailma on otettu huomioon niin kampanjalehden tekstissä kuin kuvissakin.
Ristin Voiton verkkosisältö nyt Ajassa-lehdessä – diginäköislehti päivittyy toistaiseksi tutulle paikalle ristinvoitto.fi:hin
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan