Musikaali näyttää Jeesuksen ihmisen silmin

Musikaalia on harjoiteltu tammikuun alusta asti. Kuvassa Harri Skarén (vas.), Stina Skarén ja Markus Eastwood.
Musikaalia on harjoiteltu tammikuun alusta asti. Kuvassa Harri Skarén (vas.), Stina Skarén ja Markus Eastwood.
Turun helluntaiseurakunnassa esitetään tulevana viikonloppuna pääsiäismusikaalia Peset pois, joka kertoo tutun tarinan ristiinnaulitusta uudenlaisena tulkintana.

Produktio sai alkunsa nuorten aikuisten tilaisuuksissa esiintyvän Focus-housebandin keskuudesta. Bändin kappaleet puhuttelivat ryhmässä laulanutta Stina Skarénia niin, että hän alkoi nähdä niissä tarinankaaren, josta syntyi lopulta musikaalin käsikirjoitus. Skarén toimii myös teoksen ohjaajana.

Tuottaja Joakim Keuru kuvaa musikaalia hyvässä mielessä modernisoiduksi.

– Vaikka se kunnioittaa täysin Raamatun kertomusta pääsiäisen tapahtumista, olemme halunneet tuoda joitakin juttuja tämän päivän kielelle. Esimerkiksi pukuihin olemme hakeneet inspiraatiota postapokalyptisesta vaatetyylistä. Emme ole pyrkineet sijoittamaan tarinaa mihinkään tiettyyn aikakauteen.

Juoni keskittyy Jeesuksen lisäksi kolmen henkilön ympärille. Esillä ovat Jeesuksen äidin Marian, Maria Magdaleenan eli Magdan ja Pietarin näkökulmat. Kuva Jeesuksesta välittyy erityisesti heidän kokemuksensa kautta.

Musikaalin ylpeytenä on se, että kaikki musiikki on tehty itse. Projekti on tuonut yhteen muitakin eri alojen taitajia useasta Turun seurakunnasta. Teoksessa nähdään tanssia, ja äänimaisemat sekä valaistus ovat osa lavastusta.

Keuru toivoo, että musikaali saisi huomiota myös seurakunnan ulkopuolella. Näytöksiin on vapaa pääsy, ja niitä on mainostettu netissä ja ympäri Turkua.

– Tämän ei ole tarkoitus olla käännytystilaisuus tai jumalanpalvelus vaan kulttuurielämys ihan kaikille.


Säde Loponen


51

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja