Murtautujat joutuivat pettymään

Varkaat tunkeutuivat helluntaiseurakunnan kirkkorakennukseen eteläruotsalaisessa Mullsjössä viime viikon maanantain vastaisena yönä. Kutsumattomat vieraat murtautuivat sisään ikkunan kautta ja rikkoivat sen jälkeen noin kymmenen ovea.

Tiettävästi mitään arvokkaampaa ei ole varastettu, Dagenin haastattelema seurakunnan pastori Tommy Wallin kertoo. Hänen mukaansa varkaat ovat nähtävästi etsineet käteisvaroja.

Niitä kirkkorakennuksessa ei kuitenkaan ollut – lukuun ottamatta yhtä kirjekuorta, jossa oli  noin 200 kruunua eli hieman yli 20 euroa.

Poliisi ei ole toistaiseksi saanut selville murtautujien henkilöllisyyttä. Dagenin uutisessa heitä oletetaan kuitenkin olleen useampia.

Murron tapahtuessa rakennuksessa ei ollut murtohälytintä, koska hälytinjärjestelmää oltiin uusimassa, ja murtautujat mahdollisesti tiesivät tästä. Noin 700-jäsenisen yhteisön eri toimintoihin osallistuu myös seurakuntaan kuulumattomia.

Vähän aiemmin Ruotsissa murtauduttiin luterilaisen seurakunnan tiloihin hyvin samalla tavalla. Mullsjön helluntaiseurakunta joutui murron kohteeksi viimeksi kymmenen vuotta sitten.


51

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja