Miten naiset ja oto-pastorit voivat palvella?

Naisten asemaa ja palvelumahdollisuuksia koskevaa keskustelua on käyty  helluntailiikkeessä jo vuosikymmeniä. Tämä keskustelu jatkuu edelleen. Seurakunnissa asiaan liittyy erilaisia näkemyksiä ja myös suoranaisia kipukohtia.

Suomen Helluntaikirkon hallitus on laatinut Nainen helluntaiseurakunnan palvelutehtävissä  -työkirjan, jonka tarkoituksena on antaa eväitä helluntaiseurakunnan paimenille aiheen käsittelyyn.

On toivottavaa, että seurakuntien pastorit ja vanhimmat perehtyvät huolella työkirjaan.


Milloin naisten asemaa ja palvelutehtäviä käsittelevä aineisto lähetetään seurakuntiin, Helluntaikirkon johtaja Usko Katto?

– Työkirja lähetetään seurakuntien pastoreille ja vanhimmille elokuun aikana.


Miten Helluntaikirkon hallitus toivoo seurakuntien käsittelevän työkirjaa ja siihen liittyvää aineistoa?

– Toivomme, että seurakuntien vanhimmat varaisivat sitä varten oman keskustelutilaisuuden. Aihe tulee olemaan yksi Kotkan Syyspäivien teemoista, joten sitä olisi tärkeää käsitellä seurakunnissa ennen lokakuuta. Mistään äänestettävästä asiasta tässä ei kuitenkaan ole kysymys, vaan työkirja on keskustelutyökalu ja apuväline seurakunnille. Keskusteluun kannattaa varata myös kunnolla aikaa, ja sitä ennen on hyvä tutustua materiaaliin, jotta tiedetään, mistä puhutaan.

– Aineisto on tarkoitettu vain vanhimmille, pastoreille ja muille seurakunnan työntekijöille – ei seurakunnan kokouksiin.


Helluntailiike on ottamassa käyttöön työntekijävaltakirjan. Voiko myös oman toimen ohella toimiva sananjulistaja saada sen?

– Valtakirja on tarkoitus myöntää päätoimisille tai osa-aikaisille työntekijöille. Lisäksi valtakirjaa voidaan anoa henkilölle, joka toimii oman toimensa ohella seurakunnan palkattuun työntekijään rinnastettavasti pastoraalityössä ja on siunattu tehtävään. Seurakunnan täytyy tällöin anoa valtakirjaa oman toimen ohella työskentelevälle henkilölle  ja perustella, miksi hän tarvitsee sen.

– Seurakuntiin lähetetään syksyllä materiaalia myös työntekijän valtakirjasta ja tietoa perehdytyskoulutuksesta.


40/201

Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa
"99 prosenttia ihmisistä saavuttamatta" – Euroopan helluntailiikkeiden yhteinen evankeliontikohde vuonna 2024 on Balkan
Kristillisille toimijoille alkaa kertyä kokemusta äppimaailmasta - Hyvä käytettävyys ja jatkuva kehittäminen julkaisijoiden haasteita