Miten konferenssin talous toteutui?

Juhannuskonferenssi on helluntailiikkeen suurin vuosittainen tapahtuma, jolla on monipuolisen ohjelman lisäksi myös taloudellista merkitystä. Useissa konferenssin tilaisuuksissa kerätään rahalahjoja, ja tapahtuman aikana tapahtuva myynti vaikuttaa kokonaistuottoon.

Miten kerätyt rahalahjat tuottivat tänä vuonna, konferenssi-isäntä Marko Halttunen?

– Konferenssin aikana Isolle Kirjalle kerätyt rahalahjat tuottivat yhteensä noin 75 000 euroa eli noin 15 000 euroa vähemmän kuin viime vuonna. Hyvä Sanoma ry:n rahalahja oli puolestaan noin 9 000 euroa ja Fidan lähetysuhri noin 11 000 euroa. Sisaryhteisöille kerätyt rahalahjat tuottivat yhteensä noin 12 000 euroa vähemmän kuin viime vuonna.

– Rahalahjojen vähentyminen kertonee osaltaan käteisen rahan käytön vähenemisestä. Siksi jatkossa on tärkeä tarjota maksupääte myös kolehteja varten.


Miten konferenssin budjetti toteutui Ison Kirjan osalta?

– Konferenssirahaston kautta kulkeneet myyntituotot olivat yhteensä noin 385 500 euroa, ja ne olivat puolestaan viime vuotta noin 28 000 euroa paremmat. Tässäkin korttimaksujen osuus on kasvanut. Näissä luvuissa ei näy kuitenkaan vielä kaikki konferenssimyynti, josta veloitetaan sovitut provisiot. Erikseen ovat myös nettipassit, jotka tuottivat noin 26 000 euroa eli noin 4 000 euroa vähemmän kuin viime vuonna.

– Tässä vaiheessa voitaneen kuitenkin varovasti arvioida, että konferenssin taloudessa päästäneen ainakin lähelle budjetoitua tulosta. Tarkempi tuloslaskelma valmistuu syyskuussa. Konferenssin kulujen jälkeen tulosodotus on noin 15 000 euroa.


Mihin olet tyytyväinen tämän vuoden konferenssissa?

– Parin vaikean vuoden jälkeen loistava sää kruunasi konferenssimme. Olen tyytyväinen myös ohjelmauudistukseen, joka jäntevöitti ohjelmarakennetta ja tarjosi hyviä mahdollisuuksia käsitellä konferenssin teemaa syvällisesti. Päinvastoin kuin jotkut ovat kommentoineet, opetuksen osuus konferenssissa nousi uudelle tasolle, kun vähäväkisistä aamun raamattutunneista siirryttiin nyt iltapäivän teemafoorumeille ja raamattutunneille.

– Myös musiikkiuudistus toteutui mielestäni voittopuolisesti hyvin, ja esimerkiksi housebandit johtivat yhteislaulua ja ylistystä kokonaisuudessaan varsin monipuolisesti.

Muut
32/2016

MuutLaulaja-lauluntekijä pyrkii sanoituksissaan rikkaaseen kielenkäyttöön ja kannustaa myös oppilaitaan tuoreisiin ratkaisuihin.
MuutRomupappina tunnetun Jaakko Romun Evankeliumi Johanneksen mukaan on taipuisa ja kevyt pokkari, joka on helppo ottaa mukaan vaikka matkalukemiseksi. Nimi saattaa herättää kysymyksen, onko kyseessä Joha...
MuutKaarinan keskustassa Hovirinnantie 5:ssä sijaitsee pieni mutta lämminhenkinen seurakunta, joka tunnetaan nimellä Kaarinan Kotikirkko. Seurakunnan toiminta alkoi 2000-luvun alkupuolella Turun Helluntai...
MuutPaavo ja Marjatta Kokkosen elämä on kertomus kiitollisuudesta Jumalan armollista hyvyyttä kohtaan.

Kauaksi ovat jääneet jo yhdessäoloajat lintukodossamme Pihtiputaalla Alvajärven rannalla. Siel...
MuutViaDia-yhdistyksen hankeohjaaja Jari Sulkunen oli mukana järjestämässä Ex-Criminal Day -tapahtumaa. Hän itse tuli aikoinaan uskoon vankimielisairaalassa (aamulehti.fi 31.7.).

Nyt Sulkusella on...
MuutHelluntaiherätyksen raamattuopiston musiikkityö on 64 vuotta vanhaa mutta elää tätä päivää.
Ristin Voiton verkkosisältö nyt Ajassa-lehdessä – diginäköislehti päivittyy toistaiseksi tutulle paikalle ristinvoitto.fi:hin
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan