Miten Juhannuskonferenssin musiikki muuttuu?

Musiikki kuuluu tärkeänä osana helluntailiikkeen toimintaan, juhliin ja myös Juhannuskonferenssiin. Perinteisesti konferenssin tilaisuuksien musiikista ovat vastanneet eri musiikkiryhmät ja esiintyjät.

Ensi kesän Juhannuskonferenssin ohjelmarakenteessa tapahtuu isoja muutoksia, ja myös tilaisuuksien musiikki hoidetaan vähän eri tavoin kuin ennen.


Kuka vastaa Juhannuskonferenssin musiikkiohjelman yleisestä suunnittelusta, ohjelmatoimikunnan jäsen ja musiikkitoimikunnan puheenjohtaja, dir. mus. Markku Sandberg?

– Aloitimme suunnittelun konferenssin ohjelmatoimikunnan ja musiikkitoimikunnan kanssa yhdessä. Sitten musiikkitoimikunta jatkoi konferenssin musiikin tarkempaa rakentamista.  Musiikkitoimikuntaan kuuluvat lisäkseni Pirkko Hyttinen, Harri Helenius, Mertsi Kantonen, Piritta Poutala, Seppo Saranpää ja Jim Hakola.


Miten tilaisuuksien musiikkivastuu on tämän vuoden konferenssissa järjestetty?

– Olemme hakeneet osaavia sekä tilaisuuksien luonteeseen ja teemaan sopivia musiikkiryhmiä ja solisteja. Suurin muutos tämän lisäksi on se, että musiikkiin on valittu neljä house bandia. Jokainen näistä ryhmistä vastaa yhden päivän musiikista aamusta alkaen pitkälle iltapäivään. Valitut house bandit ovat ammattitaitoisia ja laajan musiikkigenren hallitsevia.


Miksi musiikkivastuuta on nähty tarpeelliseksi tällä tavoin uudistaa? Mitä hyötyä siitä on?

– Näin saamme enemmän yhtenäisyyttä ja laatua ohjelmiin. Samoin miksaus ja soundcheckit helpottuvat. Laadukkuuden lisäksi musiikkiryhmien sanoma tulee näin paremmin esille.


Onko uudistuksessa riskejä?

– En näe tässä mitään riskiä, mutta oletan, että uudistus tuo kiitosta laadukkaan musiikkitarjonnan vuoksi. Lisäksi uudistus antaa musiikkiryhmille kiireettömämpää valmistumisaikaa tilaisuuksiin.

– Olemme musiikkitoimikunnassa kiinnittäneet huomiota myös häiritseviin äänenvoimakkuuksiin. Desibelitasoa on laskettu varsinkin myöhäisillan tilaisuuksissa, ja olemme ohjeistaneet tarkemmin musiikkiryhmiä ja vierailevia miksaajia.  Musiikkitoimikuntana luotamme siihen, että uudistus onnistuu.

Muut
16/2016

MuutReijo Blommendahl kunnioittaa lauluntekijä Aimo Huttusta tulkitsemalla tämän säveltämiä lauluja uudella äänitteellään.
MuutKirkkoherra Sammeli Juntunen miettii, mistä pilkka kertoo (Uusi Tie 14/16).

Eräs syy omaan kääntymiseeni oli se, että satuin kysymään itseltäni seuraavan kysymyksen: ”Miksi minä väheksyn ja rie...
MuutLoppiaisena tammikuun 6. päivänä vuonna 1931 syntyi Leppävirran kirkonkylässä Urho ja Elna Laulaisen perheeseen esikoinen, joka sai nimekseen Raili Irene. Laulaisen perhe muutti Leppävirralta 1930-luv...
Muut”Miksi ovet ei aukene meille, onko rotumme syynä tää”, soi romaniyhtye Hortto Kaalon kaihoisa laulu usein radiosta vielä 1970-luvulla, kunnes vaipui unholaan.

Minä ja Tarja-puolisoni puolestamm...
MuutMonikulttuurisuus on sana, joka viime syksystä asti on ollut kovassa nosteessa medioissa. Sen rikastuttavuus ja tavoiteltavuus yhteiskunnassamme, jossa erilaisia kulttuureja on kohdattu tänne tulleide...
Muut"Nyt kaikki, nouskaapa seisomaan! Olemme Jämsässä, Matin ja minun kotikaupungissa, Veikko Nieminen komenteli seurakuntamme vastuunkantajia junamatkallamme laivaseminaariin. Kaikki tunsivat, Veikko, ma...
MuutSeurakuntamusiikki yksipuolistuu ja köyhtyy, yhteislaulu on tapettu ja nuortenilloissa soi pelkkä Hillsong. Oletko kuullut tällaisia kommentteja? Musiikki on kestoaihe seurakuntakeskusteluissa.
Ristin Voiton verkkosisältö nyt Ajassa-lehdessä – diginäköislehti päivittyy toistaiseksi tutulle paikalle ristinvoitto.fi:hin
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan