Torstai 22. huhtikuuta.
Nimipäivää viettää Alina, Alina

Miten huolehtia lähtijöistä? –webinaari antaa eväitä turvalliselle lähetyspolulle

Valmentamalla varmistetaan, että lähetit voivat olla kentällä ja palata sieltä hyvinvoivina. (Pexels)
Valmentamalla varmistetaan, että lähetit voivat olla kentällä ja palata sieltä hyvinvoivina. (Pexels)

Fida järjestää huhtikuussa Turvallinen lähetyspolku -webinaarin seurakuntien vastuunkantajille. Webinaari tarjoaa seurakunnille konkreettisia välineitä siihen, miten lähtijöistä voi huolehtia koko lähetyspolun ajan. Luvassa on käytännön vinkkejä muun muassa siihen, miten pitää yhteyttä lähetteihin.

– On tärkeää, että lähtijä ei jää yksin, vaan että hänestä välitetään kokonaisvaltaisesti: sekä hän ihmisenä että hänen työnsä on arvokasta ja tärkeää. Myös perheen tarpeet tulee huomioida kokonaisuutena, erityisesti lasten näkökulmasta, Katja Köykkä Fidasta tähdentää.

Köykkä toimii Fidan Care-tiimissä, joka järjestää koulutuksia työhyvinvoinnin tueksi sekä tarvittaessa auttaa vaikkapa löytämään sopivan työnohjaajan.

 

– Käsittelemättömät asiat jäävät helposti painamaan. Työnantajan tulee varmistaa, että lähtijällä on riittävä tuki työuran eri vaiheisiin, Köykkä pohtii.

Webinaarissa on mukana Fidan työhyvinvoinnin ja turvallisuuden asiantuntijoita.

– Haluamme pysähtyä yhdessä pohtimaan turvallisen lähetyspolun rakentamista, jotta lähetit voisivat myös palata kentältä hyvinvoivina, Fidan apulaistoiminnanjohtaja Jyrki Palmi lisää.

Turvallinen lähetyspolku -webinaari pidetään 12.4., 19.4. ja 26.4.2021 kello 18–20.

Ilmoittaudu 8.4. mennessä: fida.info/seurakunnille.


Hannele KärkkäinenUUTISET