Mitä pastoreiden saunaillassa koetellaan?

Iso Kirja -opisto järjestää maanantaina 9.5. kello 18 helluntaiseurakuntien pastoreille ja vanhimmille saunaillan, jossa keskustellaan hengellisten ilmiöiden ja virtausten arvioinnista.

Miksi tällainen tilaisuus on haluttu järjestää, Iso Kirja ry:n johtaja Marko Halttunen?

– Nyt kun pastoreiden perinteisiä Syyspäiviä ei enää pidetä opistolla, halusimme rakentaa pastoriyhteyksiä varten uudenlaisen konseptin, jossa on mukana myös virkistyksellinen osuus. Näin syntyi ajatus saunaillasta jonkin ajankohtaisen teeman ympärillä. Tämän kevään kuuma puheenaihe on ollut Aikamedian kustantama kirja Koetelkaa kaikki.  Some-kannanottojen sijasta saunaillan tarkoitus on tarjota helluntaipastoreille ja vanhimmille – näkemyserojen jännitteistä huolimatta – yhteinen ja rakentava keskustelufoorumi tärkeästä aiheesta.


Millaista ohjelmaa saunailtaan sisältyy?

– Ilta alkaa Hirsikirkossa pastori Heimo Enbuskan alustuksella ja pastori Markku Tuppuraisen kommenttipuheenvuorolla. Sen jälkeen käydään varmasti mielenkiintoista keskustelua, josta loppuyhteenvedon tekee neuvoa-antavien vanhinten puheenjohtaja Kauko Vehniäinen. Sitten siirrytäänkin rantasaunalle, jossa ohjelma jatkuu saunomisen, vapaamuotoisen yhdessäolon ja iltapalan merkeissä.


Mitä odotat illalta?

– Aiheesta käytyä osin repivääkin somekeskustelua seuranneena odotan, että ilta voisi vahvistaa hengellistä yhteyttä ja antaa tasapainoista kokonaisnäkemystä Raamatun kehotuksista: ”Koetelkaa kaikki. Pitäkää se, mikä hyvää on. Henkeä älkää sammuttako.” Haasteemme on yhtäältä etsiä karismaattisia lahjoja ja toisaalta oppia terveellä tavalla myös arvioimaan kyseenalaisia ilmiöitä. Ehkäpä ilta antaa pastoreille myös hyviä sytykkeitä helluntaipäivän saarnaan.


Pitääkö iltaan ilmoittautua?

– Kyllä. Muutoin on mahdoton tietää, kuinka monta makkaraa varataan ja pitääkö rantasaunalle pystyttää telttakin. Ilmoittautumiset mielellään 2.5. mennessä osoitteeseen: . Ilta on maksuton, mutta Hirsikirkossa kerätään kolehti illan kuluihin. Isossa Padassa voi halutessaan käydä omakustanteisesti päivällisellä klo 16.30, ja tarjolla on myös edullinen yöpymismahdollisuus.


40/201

Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa
"99 prosenttia ihmisistä saavuttamatta" – Euroopan helluntailiikkeiden yhteinen evankeliontikohde vuonna 2024 on Balkan
Kristillisille toimijoille alkaa kertyä kokemusta äppimaailmasta - Hyvä käytettävyys ja jatkuva kehittäminen julkaisijoiden haasteita