Tiistai 28. toukokuuta.
Nimipäivää viettää Alma, Alma

Mitä Koetelkaa kaikki -sivustolle tapahtui?

Aikamedia perusti maaliskuussa suljetun Facebook-ryhmän, joka liittyy samassa kuussa julkaistuun kirjaan Koetelkaa kaikki – suuntaviittoja aikamme hengellisten ilmiöiden  arviointiin. Koetelkaa kaikki -sivustolle liittyi lyhyessä ajassa noin 1 300 keskustelijaa, ja siellä käytiin vilkasta näkemysten vaihtoa karismaattisista ilmiöistä.

Ryhmään liittyy edelleen väkeä, mutta keskustelu siellä ei ole ollut enää huhtikuun lopun jälkeen mahdollista.


Miksi Koetelkaa kaikki -sivusto perustettiin, markkinointi- ja tuotantoassistentti Kirsi Cultrera?

– Se perustettiin foorumiksi, jolla voidaan keskustella kirjasta ja sen teologisesta sisällöstä. Joudumme nykyisin tekemisiin monenlaisten ilmiöiden kanssa, ja tällaiselle arvioivalle keskustelulle on suuri tarve. Tarkoitus oli, että kirjan artikkelien kirjoittajat kommentoivat esitettyjä kysymyksiä ja ottavat kantaa esiin nouseviin asioihin.


Miksi keskustelumahdollisuus sivustolla suljettiin?

– Kevään aikana kävi ilmi, että monet keskustelijat alkoivat puhua aivan muusta kuin varsinaisesta aiheesta. Suuri osa joukosta ei ollut lukenut koko kirjaa, ja muutamat ryhtyivät tuomaan sivustolle vastoin sääntöjä omia aineistojaan.

– Ratkaiseva syy siihen, että keskustelumahdollisuus toistaiseksi suljettiin, oli se, että jotkut keskustelijat kävivät epäkristillisellä tavalla kiinni henkilöihin ja esittivät heistä halventavia näkemyksiä. Tällainen keskustelu ei ollut enää hengellisesti rakentavaa eikä sivuston tarkoituksen mukaista.


Mitä kokemus on opettanut?

– Se on opettanut, että myös kristittyjen keskustelu voi muuttua Facebookissa yllättävän harkitsemattomaksi ja ikäväksi. Ehkä meidän olisi pitänyt heti alkuvaiheessa laittaa sivustolle kirjan tekstejä ja valvoa, että keskustelu pysyy niiden ympärillä. Toisaalta kirjan kirjoittajilta ei voi edellyttää, että he olisivat joka hetki kommentoimassa keskustelua.


Miten Koetelkaa kaikki -kirja on myynyt?

– Se myytiin muutamassa viikossa loppuun, ja kirjasta on otettu jo uusintapainos.


Avataanko Facebook-sivusto vielä uudelleen keskustelulle?

– Harkitsemme asiaa ja päätämme siitä myöhemmin.

UUTISET