Mission äärellä Thaimaassa – Kairos-kurssin alkulähteillä

Tapahtumassa rukoiltiin paljon, ja eri kansoja esittelevien kylttien kohdalla moni pysähtyi muistamaa kansallisuuksia ympäri maailmaa. (TR)
Tapahtumassa rukoiltiin paljon, ja eri kansoja esittelevien kylttien kohdalla moni pysähtyi muistamaa kansallisuuksia ympäri maailmaa. (TR)

13.10.2023 | Timo Raassina 

Thaimaan Chiang Maissa järjestettiin 25–28.9.2023 kansainvälinen Simply Mobilizing -konferenssi teemalla On mission with God (suom. Tehtävä Jumalan kanssa).  

Tapahtuma kokosi yhteen noin 400 osallistujaa yli 60 maasta. Suomesta tapahtumassa mukana oli kolme henkilöä, ja Euroopasta osallistujia oli 18. Valtaosa tapahtumaan tulijoista olikin muualta kuin Euroopasta ja Pohjois-Amerikasta. 

Konferenssin pääteema muistutti siitä, että meitä ei ole kutsuttu tekemään työtä Jumalalle, vaan työskentelemään yhdessä hänen kanssaan.  

Singaporelainen liikemies Ken Chua rohkaisi puheessaan kuulijoita olemaan oman elämänsä kautta suolana ja valona kaikilla yhteiskunnan osa-alueilla.  

– Kristittyinä ensisijainen tehtävämme ei ole kutsua ihmisiä kirkkoon vaan elää Kristuksen todistajina osana sitä yhteisöä ja vaikutuspiiriä, jonne Jumala on meidät asettanut, pääpuhujana toiminut Chua julisti. 

Romanian Simply Mobilizing -koordinaattori Adrian Bratosin piti puheiden teemoja hyvin inspiroivina, ja monien ystävien tapaaminen ympäri maailmaa oli hänestä rohkaisevaa. Erityisesti Bratosinia kuitenkin puhutteli se, miten Jumala vaikuttaa tämän sukupolven parissa eri puolilla maailmaa. 

Simply Mobilizing -liike lanseerattiin vuonna 2015 laajentuneen Kairos-kurssityön hedelmänä. Nykyisin sen alta löytyy useita eri lyhytkursseja Kairos-kurssin lisäksi.  

Kairos-kurssit saivat alkunsa 1990-luvulla Filippiineiltä. Kurssi käsittelee Jumalan missiota ja meidän paikkaamme siinä Raamatun, historian, strategian ja kulttuurin näkökulmista. 

Suomessa ensimmäinen kurssi järjestettiin vuonna 2008, ja sen jälkeen kursseja on pidetty yli 200. Suomen Simply Mobilizing -tiimi toimii Fidan alaisuudessa, ja tiimiin kuuluu jäseniä yli kirkkokuntarajojen.  

Lisätietoa .
40/201

Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa
"99 prosenttia ihmisistä saavuttamatta" – Euroopan helluntailiikkeiden yhteinen evankeliontikohde vuonna 2024 on Balkan
Kristillisille toimijoille alkaa kertyä kokemusta äppimaailmasta - Hyvä käytettävyys ja jatkuva kehittäminen julkaisijoiden haasteita