Missio käynnistyi – Missiokirja kolahtaa tällä viikolla 2,2 miljoonan suomalaisen postiluukusta

Tällä viikolla jaettava kirja avaa mission. – Rukoillaan, että jakelu onnistuisi ja kirja saisi myönteisen vastaanoton, Onni Haapala sanoo. (Juha Juurikkamäki)
Tällä viikolla jaettava kirja avaa mission. – Rukoillaan, että jakelu onnistuisi ja kirja saisi myönteisen vastaanoton, Onni Haapala sanoo. (Juha Juurikkamäki)

Minni Heinilä 

Missio 2022 on alkanut. Tavoite on, että seuraavan kuukauden aikana evankeliumi saavuttaa jokaisen suomalaisen eri medioiden, tapahtumien ja henkilökohtaisten suhteiden kautta. 

– Olo on innokkaan odottava ja hieman jännittynytkin, mission pääkoordinaattori Onni Haapala sanoo. 

Missiossa on mukana 387 seurakuntaa, joista helluntaiseurakuntia on 150. Luterilaisia seurakuntia on 93, vapaaseurakuntia 52, adventtiseurakuntia 27, baptistiseurakuntia 11 ja muita seurakuntia sekä järjestöjä 89. 

– Tavoite oli 500 seurakuntaa. Siihen ei ihan päästy, mutta olemme silti tyytyväisiä. Missiolla on iso merkitys kristittyjä yhdistävänä tekijänä. Se, että eri seurakunnat toimivat yhdessä, on jo itsessään todistus maailmalle. 

 

Valmisteluissa on koettu haasteita mutta myös johdatusta ja rukousvastauksia. Paperipula uhkasi mutkistaa missiokirjan matkaa, mutta lopulta paperia saatiin hankittua. Samoin varainhankinnassa nähtiin ihme. 

– Elokuussa minimibudjetista oli kasassa vasta alle puolet, mutta muutamassa viikossa päästiin tämänhetkiseen 1,6 miljoonaan euroon, Haapala sanoo. 

– Varoja tarvitaan edelleen. Medianäkyvyyttä ostetaan lisää sitä mukaa kuin rahaa saadaan. Nyt esimerkiksi kampanja näkyy osassa medioita vasta kahdella viimeisellä viikolla. 

 

Mission avaa 2,2 miljoonaan talouteen jaettava missiokirja. Pääjakelupäivä on 21. syyskuuta, mutta jakelussa täytyy varautua pieniin vaihteluihin. 

– Kirja on mission ydintyökalu. Sen avulla saa helposti keskusteluja aikaan naapurien ja tuttavien kanssa. Voi kysyä, tuliko kirja teillekin ja oletteko lukeneet sitä, Onni Haapala vinkkaa. 

Kirjassa on 16 henkilön tarina sekä opetuksellinen osio, jossa kerrotaan selkeästi evankeliumi ja se, miten Jeesuksen voi ottaa vastaan. 

– Tarinat on valittu niin, että niissä on kosketuspintaa tämän ajan ihmisten elämään. Niissä tulevat esiin muun muassa yksinäisyys, koulukiusaaminen, sota, ilmastoahdistus, riippuvuudet ja uuspakanuuden nousu. 

Ajankohtaisuuden lisäksi valintakriteereinä oli, että tarinat ovat koskettavia ja henkilöt jollain tavalla tunnettuja. 

 

Onni Haapala vertaa kirjan jakelua kylväjävertaukseen. 

– Osa siemenistä putoaa kovaan maahan, osa taas hyvään maahan ja tuottaa sadon. Meidät on kutsuttu kylvämään. 

– Ei ole meidän käsissämme, milloin ja miten satoa tulee. Emme voi pelastaa ihmisiä, mutta voimme tehdä oman osuutemme ja luottaa Jumalaan. 
40/201

Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa
"99 prosenttia ihmisistä saavuttamatta" – Euroopan helluntailiikkeiden yhteinen evankeliontikohde vuonna 2024 on Balkan
Kristillisille toimijoille alkaa kertyä kokemusta äppimaailmasta - Hyvä käytettävyys ja jatkuva kehittäminen julkaisijoiden haasteita