Lauantai 13. huhtikuuta.
Nimipäivää viettää Tellervo, Etel

Millainen konferenssi on tulossa?

Vuoden 2017 Juhannuskonferenssia on valmisteltu jo viime syksystä alkaen, ja konferenssitoimikunta kokoontui viime viikolla päättämään ohjelman pääsisällöistä.

Mikä on tänä vuonna konferenssin teema, konferenssi-isäntä Marko Halttunen?

– Teemaksi on valittu ”Suomalainen usko”. Sillä halutaan juhlistaa sekä itsenäisen Suomen että reformaation suuria merkkivuosia. Se on myös Suomen Evankelisen Allianssin (SEA) valitsema teema vuodelle 2017, jota toivotaan hyödynnettävän eri tapahtumissa.

– Juhannuskonferenssi noussee koko teemavuoden suurimmaksi tapahtumaksi. Myös kaikki Suomen vapaakristillisen neuvoston (SVKN) jäsenyhteisöt on kutsuttu konferenssiin mukaan.


Mitä erityispiirteitä ohjelma sisältää?

– Juhannusaaton ohjelmaa on rakennettu SVKN:n konferenssitiimissä. Päivä alkaa  Suomalaisen messun juhlaversiolla, ja iltapäivällä on uskonpuhdistusta käsittelevä keskustelufoorumi sekä yhteinen lipunnostojuhla. Lauantaina HSM ry tuottaa musiikkijuhlan, jossa kuullaan myös Finlandia-hymni. Juhannusilta huipentuu Jippii-kuoron  Ristin maa -tapahtumaan. Kaikki iltatilaisuudet on nimetty Parasta Suomelle -teemalla.

– Erityisohjelmaan kuuluu ainutlaatuinen ”saunahartaus” rantasaunan pihalla – kuuluuhaan sauna olennaisesti suomalaiseen kulttuuriin.


Tuleeko ohjelmarakenteeseen muutoksia?

– Viime vuonna toteutettiin laaja ohjelmauudistushanke. Tänä vuonna ohjelma on lähtökohtaisesti suunniteltu viimevuotisen rakenteen pohjalle. Pääsymaksullista konserttia ei tällä kertaa järjestetä. Konferenssi päättyy sunnuntaina jo kello 11 pidettävään ehtoollisjuhlaan.


Mitä konferenssin isäntänä odotat ensi kesän konferenssilta?

– Ohjelmatoimikuntana olemme asettaneet tapahtumalle tavoitteita, joissa korostuu reformaatiohenkisesti uskon uudistuminen, Raamatun tärkeäksi tuleminen, uskovien yhteyden vahvistuminen sekä uuden evankeliointinäyn löytyminen. Odotan, että konferenssista lähtee muuttuneita ihmisiä, jotka muuttavat Suomen!

– Olisihan se hienoa, jos myös tasavallan presidentti voisi vierailla tapahtumassa. Suomen juhlavuoden Juhannuskonferenssi voisi jo olla konferenssi-isännän pitkän uran huipennus.

UUTISET