Miksi Rangerit kasvaa Saksassa, muttei Suomessa?

Suomen Royal Rangers -työtä viritellään uuteen iskuun. Saksassa työ on kasvanut vuosia, mutta Suomessa on totuteltu hienoiseen hiipumiseen.

Suomen koordinaattori Milka Myllynen, miksi 18 000:n lapsen ja nuoren rangerityö yhä kasvaa Saksassa, mutta Suomessa osallistujamäärät ovat laskeneet viime vuosina noin 600:aan?

– Maita ei välttämättä kannata verrata toisiinsa. Saksassa rangerityö on yleensä hyvin integroitunut seurakuntien työhön ja suuri osa johtajista on palkattuja nuorisopastoreita.

– Rangerityön menestys on verrannollista siihen, miten seurakunnilla menee. Jos seurakunnan työ hiipuu, lapsi- ja nuorisotyö hiipuu mukana.

–Lapset myös harrastavat yhä enemmän. Väistämättä jokin harrastus, kuten rangerit, myös jää välillä pois.


Miten Royal Rangers työ on muuttumassa lähivuosina?

– Pystymme nyt pitämään aiempaa paremmin kiinni vanhemmista, yläkouluikäisistä rangereista. Elämän taitekohdat ovat perinteisesti olleet haasteellisia lapsi- ja nuorisotyössä.

– Telttailu ja ruoan valmistaminen luonnossa leireillä ei jää pois. Rangerit on kuitenkin tulevaisuudessa yhä enemmän muutakin kuin eräilyä. Pyrimme löytämään lapsissa ja nuorissa erilaisia lahjoja ja vahvuuksia ja vahvistamaan niitä.

– Haaveeni on, että Rangerit voisi olla toimintamuoto, jonka kautta lapsi ja nuori voi vahvemmin seurakuntayhteyden.


40/201

Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa
"99 prosenttia ihmisistä saavuttamatta" – Euroopan helluntailiikkeiden yhteinen evankeliontikohde vuonna 2024 on Balkan
Kristillisille toimijoille alkaa kertyä kokemusta äppimaailmasta - Hyvä käytettävyys ja jatkuva kehittäminen julkaisijoiden haasteita