Miksi Facebook-ryhmä perustettiin?

AIkamedia perusti pari viikkoa sitten suljetun Facebook-ryhmän keskustelemaan ajatuksista, joita uusi kirja Koetelkaa kaikki – suuntaviittoja aikamme hengellisten ilmiöiden arviointiin (Aikamedia, 2016) herättää. Ryhmän suosio ja aktiivisuus on yllättänyt sivuston ylläpitäjät. Ryhmään kuuluu (4.3.2016) lähes tuhat ihmistä ja lisää tulee päivittäin.


Miksi tällainen Facebook-ryhmä nähtiin hyväksi perustaa, sivuston ylläpitäjä, markkinoinnin assistentti Kirsi Cultrera Aikamediasta?

– Huomasimme, että ihmisillä tuntuu olevan tarvetta keskustella uuskarismaattisista ilmiöistä ja terveestä hengellisyydestä, joten päätimme perustaa ryhmän keskustelufoorumiksi kaikille aiheesta kiinnostuneille. Myös kirjan kirjoittajat kommentoivat ryhmässä keskustelijoiden ajatuksia ja kysymyksiä.

Ristin Voiton mielipidepalsta on hyvä mutta melko hidas foorumi, ja siellä on vain rajallisesti viikoittain tilaa. Facebook tarjoaa kaikille mahdollisuuden päästä nopeasti keskustelemaan aiheesta.

Onko tällainen aktiivisuus tavanomaista?

– Some on ennalta-arvaamaton toimintaympäristö. Useimmiten on vaikea ennustaa etukäteen, minkälaisista asioista ja ilmiöistä ihmiset siellä kiinnostuvat. Tämän ryhmän suosio on yllättänyt positiivisesti.

Millaista väkeä ryhmässä on?

– Siellä näyttäisi olevan ihmisiä laidasta laitaan, pastoreista riviseurakuntalaisiin ja kaikkea siltä väliltä. Myös ikäjakauma tuntuu olevan suuri.

Miten arvioit keskustelun sisältöä?

– Pääosin se on pysynyt asiallisena ja suurilta ylilyönneiltä on toistaiseksi vältytty. Keskustelussa kaikkien mielipiteille on annettu tilaa. On hyvä, että näin tärkeästä ja vaativasta aiheesta voidaan jakaa ajatuksia ja oppia toisilta keskustelijoilta.

Mikä merkitys tällä Fb-ryhmällä on?

– Uskon, että Koetelkaa kaikki -kirjan kiinnostavuus on lisääntynyt ryhmän myötä. Tämän tyyppinen ryhmä voi parhaimmillaan tukea myös Aikamedian perustehtävää.

– Verkkoympäristössä jokaisen olisi kuitenkin tärkeää hallita medialukutaito ja some-etiketti, jotta keskustelu olisi rakentavaa. Kunnioitetaan siis lähimmäisiä aidosti myös somessa!


40/201

Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa
"99 prosenttia ihmisistä saavuttamatta" – Euroopan helluntailiikkeiden yhteinen evankeliontikohde vuonna 2024 on Balkan
Kristillisille toimijoille alkaa kertyä kokemusta äppimaailmasta - Hyvä käytettävyys ja jatkuva kehittäminen julkaisijoiden haasteita