Mikä on Toivon kipinä -keräys?

Itä-Euroopan romanilapsilla on todellinen hätä. Lukutaidottomat vanhemmat yrittävät elättää perheitään kerjäämällä, ja perheiden lapset ajautuvat usein köyhyyskierteeseen, josta on vaikea päästä irti. Suomen helluntaiseurakuntien lähetysjärjestö Fida ja sen tukema romanilähetys mahdollistavat tähän tilanteeseen myönteistä muutosta toimimalla monissa Itä-Euroopan maissa. Ennen joulua järjestö organisoi myös Toivon kipinä -keräyskampanjan.

Mikä on Toivon kipinä -kampanja, Fidan sekä Elämä ja Valo ry:n Itä-Euroopan romanityön koordinaattori Janne Harjukoski?

– Se on loppusyksyyn ajoittuva kampanja, jolla kerätään varoja näiden järjestöjen tekemään romanilähetys- ja avustustyöhön yhdessätoista eri Itä-Euroopan maassa.


Milloin kampanja järjestetään ja miten siihen voi osallistua?

– Kampanja toteutetaan marras-joulukuussa. Siitä kiinnostuneet seurakunnat voivat tilata kampanjamateriaalia Fidasta osoitteesta o.

– Hyviä ideoita ovat esimerkiksi joulukonserttien, myyjäisten ja puuroiltojen järjestäminen. Vain mielikuvitus asettaa rajat sille, millä tavalla seurakunnat voivat olla tässä mukana. Yksi mahdollisuus on hyödyntää myös Fidan lipaskeräystä. Monissa seurakunnissa onkin jo lipaskeräysväki valmiina.


Mitä eroa on Patmos Lähetyssäätiön organisoimalla Joulun lapsi- ja Toivon kipinä -kampanjoilla?

– Toivon kipinä on helluntaiseurakuntien oma keräyskampanja. Siinä kärki ei ole fyysisessä paketissa, kuten Joulun lapsi -kampanjassa, vaan kerätyillä varoilla toimitaan kohdemaissa koko vuoden ajan, toteutetaan kestävän kehityksen mallia ja hyödynnetään paikallista yhteistyöverkostoa. Keräyksen varoilla voimme tarjota lapsille joulupaketteja, mahdollisuuden osallistua leireille sekä viikoittain järjestettyyn hengelliseen kerhotoimintaan. Samalla tuemme paikallista elinkeinoelämää ostamalla kaiken mahdollisimman läheltä työkohteitamme. Tällä tavalla maksimoimme lahjoitusvarojen hyödyn, koska yleensä samalla rahalla saa hankittua kohdemaassa enemmän kuin Suomessa.

– Toivon kipinä -keräys tarjoaa seurakunnille erittäin hienon mahdollisuuden lähteä liikkeelle ja näkyä paikkakunnalla myös ulospäin.


40/201

Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa
"99 prosenttia ihmisistä saavuttamatta" – Euroopan helluntailiikkeiden yhteinen evankeliontikohde vuonna 2024 on Balkan
Kristillisille toimijoille alkaa kertyä kokemusta äppimaailmasta - Hyvä käytettävyys ja jatkuva kehittäminen julkaisijoiden haasteita