"Median kautta voidaan saavuttaa kansat" – tilanne koskee myös vähiten saavutettuja

Bergvikin toimintakeskuksen tapahtumakoordinaattori Yrjö Rossi lämmittää kiireen lomassa rantasaunaa Salon maisemissa. Viidettä kertaa pidettyyn lähetyksen ja rukouksen viikonloppuun on kutsuttu edustajia Suomen yli 20 lähetysjärjestöstä. Mukana on runsaan kymmenen järjestön edustajia ja muita aiheesta kiinnostuneita.

 

Tänä vuonna keskitytään rukoukseen vähiten saavutettujen kansojen puolesta. Rossi tuntee aiheen oltuaan lähes 20 vuotta lähetystyössä Itä-Afrikassa.

 

– Olin työssä maasai-heimon alueella. Siihen aikaan masait olivat yksi vähiten saavutettuja heimoja Tansaniassa. Siitä lähtien sydämessäni on ollut rukous vähiten tavoitettujen kansojen puolesta.

 

 

Maailmanlaajuisesti lähetystyössä olevista noin kolme prosenttia tekee työtä vähiten tavoitettujen kansanryhmien keskuudessa.  Kaikista kristilliseen työhön annetuista varoista kuutisen prosenttia käytetään lähetystyöhön, ja tästä potista noin prosentti menee työhön vähiten tavoitettujen parissa.

 

– On hämmästyttävää, että lähetystyöntekijöitä lähetetään eniten maihin, joissa on toimivia seurakuntia. Tarvetta niissäkin varmasti on, mutta lähetyskäsky kehottaa viemään sanoman kaikille kansoille, Medialähetys Sanansaattajien (Sansa) toiminnanjohtaja Arto Antturi sanoo.

 

– Median kautta voidaan saavuttaa kansat. Ei ole muuta mahdollisuutta. Kristillisellä medialla kyetään myös tukemaan niitä, jotka eivät voi vapaasti kokoontua kotimaissaan.

 

 

Good News Networking (GNN) -järjestön toiminnanjohtaja Jonathan Lemmetille lähetystö ja saavuttamattomat kansat ovat sydämen asia. Australiansuomalaisen Lemmetin sisimpään lähetysrakkaus kylvettiin jo noin kymmenenvuotiaana.

 

– Brisbanessa pyhäkoulussa Liisa Rytkönen ja Sirkka Hilden olivat tuomassa terveisiä lähetyskentiltä. Liisa oli pukeutunut papua-uusiguinealaiseen ja Sirkka bangladeshilaiseen asuun. Sinä aamuna sain lähetyskutsun, Lemmetti kertoo.

 

– Olin hiljainen ja ujo, mutta halusin palvella Jumalaa. Autoin ahkerasti käytännön työssä. Kannoin tuoleja ja olin mukana äänentoistossa. Lähetystyönuorissa lähetyskutsu loksahti paikalleen.

 

Rukous2025-kampanja kutsuu kristittyjä strategiseen rukoukseen lähetystyön ja saavuttamattomien kansojen puolesta vuosina 2020–2025. Lisätietoja: rukous2025.fi.

 

 

Eero Ketola

 
40/2020

UutisetMuusikko Olli Helenius, 49, kertoo olevansa kiitollinen, että on vuosien uran aikana päässyt toteuttamaan itseään ja olemaan taivaallisen työnantajan käytössä.
– Jumala on...
KolumniKirjauutuuksissa on kaikenlaisia oppaita. Sellaisiakin, joiden kannessa on pikkupräntti: ”Tätä lukemalla ET tule menestyneeksi, onnelliseksi tai rikkaaksi.” Aika monen kirjan a...
PääkirjoitusMaailma ympärillämme muuttuu rajulla tavalla. Jatkuva julkisen tilan maallistuminen, antikristilliset virtaukset ja globaalit haasteet pandemioineen suorastaan vaativat...
UutisetBergvikin toimintakeskuksen tapahtumakoordinaattori Yrjö Rossi lämmittää kiireen lomassa rantasaunaa Salon maisemissa. Viidettä kertaa pidettyyn lähetyksen ja rukouksen viikonloppuun on...
UutisetKaikilla uskonnollisilla yhdyskunnilla on itsenäinen oikeus päättää, vihkivätkö ne avioliittoon samaa sukupuolta olevia pareja. Näin linjasi korkein hallinto-oikeus tapauksessa, joka koski tuomiok...
Ristin Voiton verkkosisältö nyt Ajassa-lehdessä – diginäköislehti päivittyy toistaiseksi tutulle paikalle ristinvoitto.fi:hin
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan