Maata Näkyvissä -festivaalit saatiin pelastettua – keräystuotto mahdollistaa projektityöntekijän

Park7-yhtyeen rumpali Miika Luomaranta soitti edellisillä MN-festivaaleilla vuonna 2019. (Joel Tiainen)
Park7-yhtyeen rumpali Miika Luomaranta soitti edellisillä MN-festivaaleilla vuonna 2019. (Joel Tiainen)

Anssi Tiittanen 

Maata Näkyvissä -festivaalit saavuttaa todennäköisesti neljänkymmenen vuoden iän muutaman vuoden kuluttua. Tapahtuman tueksi järjestetty keräys on tuottanut kesällä noin 140 000 euroa. 

Järjestäjä Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys SLEY ennakoi aiemmin kesällä tapahtuman olevan vaarassa ja puhui tulevan marraskuun festivaaleista jopa viimeisinä. 

– Olen todella kiitollinen kampanjan perustajille sekä kaikille, jotka siihen ovat liittyneet, SLEYn nuorisotyön johtaja ja tapahtuman isähahmo Juha Heinonen kiitti tiedotteessa. 

– Iso festarikansan tuki tekee sanattomaksi. Tämän kampanjan seuraukset ovat todella merkittävät. Taloudellisesti se antaa meille suuren selkänojan. 

Käytännössä keräyksellä saatu rahoitus mahdollistaa tapahtumajärjestelyjä tekevän projektityöntekijän palkkaamisen lähivuosiksi. Tapahtuman muut tuotot muodostuvat pääasiassa lipunmyynnistä. 

Kolmipäiväinen Maata Näkyvissä on Suomen suurin kristillinen nuorisotapahtuma. Se on pienentynyt jonkin verran komeimmista vuosistaan 2000-luvulta mutta kokoaa yhä kattavasti kristillisen musiikin ja esittävän taiteen tekijöitä sekä noin 10 000 osallistujaa. 

Festivaali sai alkunsa vuonna 1985 turkulaisen Timo Vainion muistojuhlana.  
40/201

Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa
"99 prosenttia ihmisistä saavuttamatta" – Euroopan helluntailiikkeiden yhteinen evankeliontikohde vuonna 2024 on Balkan
Kristillisille toimijoille alkaa kertyä kokemusta äppimaailmasta - Hyvä käytettävyys ja jatkuva kehittäminen julkaisijoiden haasteita