Maailman Evankelisen Allianssin uusi johtaja: Raamattulukutaidottomuus evankelisten äärimmäinen haaste

Kristittyjen kotien lapset eivät ole päässeet juurtumaan Raamattuun ja jättävät uskon enenevässä määrin, Thomas Schirrmacher toteaa. (Shutterstock)
Kristittyjen kotien lapset eivät ole päässeet juurtumaan Raamattuun ja jättävät uskon enenevässä määrin, Thomas Schirrmacher toteaa. (Shutterstock)

Maailman Evankelisen Allianssin (WEA) uusi johtaja Thomas Schirrmacher nimeää suurimmaksi maailmanlaajuisen evankelisuuden hengelliseksi haasteeksi raamattulukutaidottomuuden kasvun. – Tämä on äärimmäisin ongelma, joka meillä on yli kaikkien teologisten erojen, talousongelmien ja poliittisten kysymysten, Schirrmacher sanoi The Christian Postille.

 

Teologiaa Sveitsissä ja Yhdysvalloissa opiskellut Thomas Schirrmacher näkee, että raamatuntuntemuksen välittyminen herätyskristityissä kodeissa ei ole onnistunut. Niinpä niiden kasvatit eivät ole juurtuneet Jumalan sanaan ja jättävät uskon yhä enenevässä määrin.

 

Evankelisen Allianssin johtaja vertaa kristittyjen kotien kasvattien tilannetta vastaavan ikäisiin ihmisiin niissä maissa, joissa on kuultu Raamatusta vain vähän uskoontulon yhteydessä ja joissa opetuksen puuttuessa ollaan ”avoimia maallistumiselle ja oudoille asioille, kuten ’terveyden ja rikkauden’ evankeliumille”.

 

Tutkimukset vahvistavat Schirrmacherin huolen. Muun muassa Barnan julkaisema tutkimus kertoo aikuisten raamatunluvun laskeneen Yhdysvalloissa 14 prosentista yhdeksään prosenttiin vuosien 2019–2020 välillä


51

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja