Lapset Evankelistakodilla

Maahanmuuttajia mukana leirillä

Iltanuotioilla nähtiin, kuinka Filippos kastoi etiopialaisen hoviherran. Kuva: Paavo Rauskanen.
Iltanuotioilla nähtiin, kuinka Filippos kastoi etiopialaisen hoviherran. Kuva: Paavo Rauskanen.

Rauhallinen lepopaikka täyttyi viikoksi lasten naurusta.

Mäntän helluntaiseurakunnan perinteinen lastenleiri pidettiin ensimmäistä kertaa Vilppulan Evankelistakodilla. Paikka osoittautui erinomaiseksi paikaksi 40 leiriläiselle. Talon laajat nurmikentät soveltuivat mainiosti leiriolympialaisille ja muille aktiviteeteille.

Uutena ohjelmanumerona oli tänä vuonna pakohuoneesta vapautuminen ja majojen rakentaminen muottivanereista. Ykkössuosikki oli kuitenkin traktorinrenkaista kasattu kekomainen Mustameri, jonne sai purkaa kaiken ylimääräisen energian.

Maahanmuuttajat mukana

Mäntän leiri on ollut jo usean vuoden varsin kansainvälinen, sillä seurakunnan maahanmuuttajatyön kautta leirille on saatu paljon myös muslimiperheiden lapsia. 

Ryhmäjaoissa ja ohjelmassa otettiin tasapuolisesti huomioon eri kansallisuudet. Näin syntyi kaveruussuhteita yli kulttuuri- ja uskontorajojen.

Opetusmateriaalina käytettiin Aikamedian tuottamaan ITUA-materiaalia, joka käsitteli Ihmissuhteita, totuutta, uskoa ja anteeksiantoa. Materiaali toimi erittäin hyvin taustoiltaan varsin erilaisten lasten opetuksessa.

Mustassameressä syntyi ystävyyttä yli kieli- kulttuurirajojen. Kuva: Paavo Rauskanen.
Mustassameressä syntyi ystävyyttä yli kieli- kulttuurirajojen. Kuva: Paavo Rauskanen.
17 lasta uskoon

Leirillä, jossa on paljon maahanmuuttajalapsia, ei leiriläisiä voi jakaa oppitunneilla kategorisesti isoihin ja pieniin, sillä moni uskovan perheen alakoululainen tietää uskonasioista paljon enemmän kuin muslimiperheessä kasvanut yläkoululainen. Tällainen heterogeeninen leiriläisjoukko vaati opetusvastuussa olleilta ohjaajilta hyvää pelisilmää, että jokainen lapsi sai jokaiselta oppitunnilta jotain itselleen sopivaa.

Ohjaajien mielestä parasta koko leirissä oli se, että 17 lasta halusi tulla uskoon. Viimeisenä iltana suuri joukko lapsia halusi jäädä vielä vapaaehtoiseen rukoushetkeen siunattavaksi.

Paavo Rauskanen

40/201

Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa
"99 prosenttia ihmisistä saavuttamatta" – Euroopan helluntailiikkeiden yhteinen evankeliontikohde vuonna 2024 on Balkan
Kristillisille toimijoille alkaa kertyä kokemusta äppimaailmasta - Hyvä käytettävyys ja jatkuva kehittäminen julkaisijoiden haasteita