Löytyykö yhteistä säveltä?

Helluntaiseurakuntien Musiikki ry:n julkaisema kannanotto, musiikin ammattilaisten kirjoitukset Ristin Voitossa ja Paimen Plus -lehdessä sekä Juhannuskonferenssin musiikkitarjonta ovat herättäneet keskustelua seurakuntamusiikin nykytilasta. Myös konferenssin musiikkitoimikuntaan on otettu asiassa yhteyttä. 

Millaista palautetta HSM ry:n julkilausumasta ja lehtikirjoituksista on tullut, HSM ry:n hallituksen jäsen ja konferenssin musiikkitoimikunnan puheenjohtaja, Markku Sandberg? 
– Kirjoitusta ja kannanottoa on kiitelty ja HSM ry:ltä on toivottu tukea seurakunnille musiikin monipuolisuuden lisäämiseksi. Myös Ristin Voitto on saanut kiitosta laajan palstatilan antamisesta tärkeälle asialle. 

Millaista palautetta musiikkitoimikunta on saanut Juhannuskonferenssin musiikkitarjonnasta? 
– Plussaa on tullut laadukkaasta ja nuoruuden innolla tehdystä musiikista. Lisäksi Kaikki saa Herralle laulaa -ilta, romanitilaisuus, ehtoolliskokous ja Samuel Ljungblahdin konsertti saivat kiitosta. 
– Ihmetystä on herättänyt joidenkin housebandien suppea kappalevalikoima, joka koostuu noin kymmenestä samasta biisistä. Monet näistäkin lauluista olivat kuulijoille vieraita. Uusia lauluja saa ja pitääkin olla, mutta miksi unohdetaan ne hyvät tutut laulut, joita yleisö haluaa laulaa? Konferenssiin toivotaan monipuolisempaa musiikkia. 

Onko palautteessa esitetty konkreettisia kehittämisehdotuksia siihen, miten erilaiset musiikkityylit voitaisiin ottaa huomioon? 
– Kyllä, paljonkin. On ehdotettu esimerkiksi torstaipäivää veteraanipainotteiseksi, ja jotkut toivovat ylistysmusiikkia vain yhden päivän ohjelmaan. Toisaalta on myös haluttu ylistystelttaa takaisin konferenssiin. Monessa kommentissa on toivottu tilaisuuksiin lisää monipuolisuutta, jolloin laulujen, tyylisuuntien ja artistien rikas valikoima pääsee esille. 

Uskotko, että seurakuntamusiikissa on mahdollista löytää kaikkia ikäpolvia ja musiikkimakuja tyydyttävä linja? 
– Kyllä uskon, mutta se edellyttää rehellistä ja tasapuolista yhteisymmärrystä musiikkitoiminnan kehittämisestä. Kun osataan katsoa yhdessä oikealla tavalla eteenpäin jo pitkälle.

RV40/201

Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa
"99 prosenttia ihmisistä saavuttamatta" – Euroopan helluntailiikkeiden yhteinen evankeliontikohde vuonna 2024 on Balkan
Kristillisille toimijoille alkaa kertyä kokemusta äppimaailmasta - Hyvä käytettävyys ja jatkuva kehittäminen julkaisijoiden haasteita