Liikaa leipää, liian vähän rahaa

Rahan ja resurssien jatkuvuuden puute vaikeuttavat ruoka-apujärjestöjen työtä. Järjestöt myös tarvitsevat lisää vapaaehtoisia, todetaan Luonnonvarakeskuksen selvityksessä. 

Suurimmilla toimijoilla on lisätarvetta ruokalahjoituksille, mutta toisaalta ylitarjontaa on erityisesti leivästä, mikä aiheuttaa toimijoille jätekustannuksia.

Arvion mukaan Suomessa uudelleenjaetaan vuosittain ainakin noin 16–20 miljoonaa kiloa ruokaa, ja ruoka-avun tarve on kasvussa ympäri Suomen.

– Poikkeusoloissa ruoka-avun merkitys korostuu, ja avun turvallinen jakaminen on tärkeää, sanoo Luken tutkija  Kim Kaustell.

(RV)




34/2016Sateet

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja