”Yhteistyö on hienoa”

Lentokenttätapahtuma Nummelassa keräsi väkeä

Nummelan lentokentällä pyöri satapäin väkeä syyskuun ensimmäisenä lauantaina. Toiminnallinen tapahtuma kiinnosti paikallisia ihmisiä. Kuva: Mia Nurmi
Nummelan lentokentällä pyöri satapäin väkeä syyskuun ensimmäisenä lauantaina. Toiminnallinen tapahtuma kiinnosti paikallisia ihmisiä. Kuva: Mia Nurmi

Lohjan asemakirkko -hel­luntaiseurakunnan aktii­vit räväyttivät Numme­lassa ison action-tapahtuman nuorille toissa viikonloppuna, yhteistyössä muiden paikallis­ten toimijoiden kanssa.

 

Näyttämönä tapahtumalle oli Nummelan lentokenttä, jol­la on takavuosina järjestetty pal­jon erilaisia paikallistapahtumia. Nyt se on kuitenkin vuosikym­meniä ollut pois tapahtumakäy­töstä erilaisten ympäristörajoi­tusten vuoksi.

 

Lentokentän saaminen jäl­leen pitkästä aikaa yleisön käyt­töön oli osa innostunutta pöhi­nää, jota paikallistasolla syntyi tapahtuman alla.

 

– Odotimme mukaan sataa nuorta, mutta heitä tulikin kol­misensataa, koordinaattori Mia Nurmi iloitsee.

 

 

Pärinää ja yhdessäoloa

Tehokkaasti toteutettu tapahtu­ma saatiin kasattua ja purettua yhden viikonlopun aikana. Lau­antaiaamuna järjestäjät kastui­vat syksyn antaessa ensimmäi­siä sateitaan. Tapahtuman avau­tuessa iltapäivällä keli selkeni ja ilta vietettiin upeassa syyskesän auringossa.

 

Väkeä veti paikalle motoris­tien Antti Savolaisen ja Pekka Aaltosen moottoripyörä-stunt­show, mikroautorata ja Num­melan ilmailukerhon esittelemät pienlentokoneet. Asemakirkolla on korjailtu ja rakenneltu mikro­autoja ja mopoja, ja pojat pääsi­vät tuomaan nyt harrastustaan esiin. Tuunauskilpailussa mo­poilijat esittelivät luomuksiaan, ja yleisö äänesti kolme hienoin­ta mopoa.

 

Nuorten hengailumestassa oli muun muassa sohvia, ilmakiek­ko ja sumopainipuvut.

 

– Siinä nähtiin aikamoisia ot­teluita perheenjäsenten välillä, Mia Nurmi hymyilee.

 

Nummelan frisbeegolfharras­tajat esittelivät lajia. Paikalla oli myös Nuori Lohja -bussi, jossa nuoret saivat käydä istahtamas­sa ja juttelemassa nuorisotyön­tekijöiden kanssa.

 

Ilta päättyi ulkoilmaeloku­vaan. Pimenevässä illassa kat­sottiin Mel Gibsonin ohjaama Hacksaw Ridge – aseeton sotilas.

 

 

Työtä yhteiseksi hyväksi

Yhteistyö eri paikallisten toi­mijoiden kanssa on osa Lohjan Asemakirkon strategiaa.

 

– Jos olisimme tehneet tämän vain kristillisten tahojen kans­sa, tuskin olisimmme pystyneet luomaan tällaista kokonaisuutta, Mia Nurmi arvioi.

 

Puhuttelevaa ja innostavaa seurakuntalaisten mielestä oli juuri paikallistason yhteys. Syn­tyi aivan uusia kontakteja, ja kaikki pääsivät tekemään työtä paikallisten ihmisten hyväksi.

 

Tapahtuma on noteerattu pai­kallisesti, ja muun muassa Vih­din Uutiset uutisoi tapahtuman näyttävästi.

 

Lohjan ja Nummelan suun­nalla suunnitellaan jo seuraavaa vuotta ja tapahtumaa.

 

 

Anssi Tiittanen




51

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja