Rukouspäivä innoitti Vaasassa

Syyskuun ensimmäisenä lauantaina Vaasan helluntaiseurakunnan leirikeskukseen Päivölään kokoontui joukko rukoilijoita. Jo ennen tapahtuman alkua saattoi aistia iloisen ja odottavan tunnelman osallistujien keskuudessa. Kaikki olivat tulleet rukoilemaan ja kohtaamaan Jumalaa.

 

Yhteistyössä Hyvä Sanoma ry:n kanssa järjestetyssä Ei paineita – nyt rukoillaan -rukoustapahtumassa opettajana ja rukoukseen johtajana toimi pastori Juha Ketola.

 

– Päivä sisälsi monipuolisesti opetusta rukouksesta. Juha Ketola johdatti Sanan pohjalta eri rukousaiheisiin niin Suomen, seurakunnan, Israelin kuin yksilöidenkin puolesta. Hän rohkaisi luottamaan siihen, että meillä on Jumala, joka vastaa rukouksiin, seurakunnan johtava pastori Tero Koivisto iloitsi.

 

Rukouspäivässä nousi erään henkilön kautta vahva profeetallinen sana, jonka kautta Jumala rohkaisi uskovia astumaan ulos ”onkaloista”. Jälkeenpäin huomattiin, kuinka jaettu sana jäi puhuttelemaan monia niin henkilökohtaisella kuin seurakunnan tasolla.

 

Vanhimpana palveleva Tauno Antila kertoi rukouspäivän olleen innostava ja rakentava.

 

– Itse sain uutta intoa ja virtaa kestävään rukoukseen, eikä periksi tule antaa. Yhteisessä rukouksessa on valtava voima. Juha Ketolan innostunut asenne rukoukseen puhutteli.

 

 

"Rukouselämäni uudistui"

Rukouspalvelijana toimivalle Johanna Österholmille päivä oli tärkeä.

 

– Sain uutta näkökulmaa rukoukseen. Rukouselämäni sai uudistua. Erityisesti mieleeni jäi se, että rukous on monimuotoista. Rukousta ei tule laittaa tiettyyn kategoriaan.

 

Vaasan helluntaiseurakunnassa on nostettu rukouksen asemaa seurakunnan keskellä. Tämän vuoden teema seurakunnassa on kiteytetty sanaan ”rukoillen”. Se korostaa rukouksen mahdollisuutta elämän moninaisissa tilanteissa, ja siksi seurakunnassa järjestetään säännöllisesti rukous- ja paastokampanjoita ja yksittäisiä rukouspäiviä. Jumalanpalveluksissakin on lisätty rukousta.

 

Rukoustapahtuman koettiin tukevan erinomaisesti seurakunnan rukouselämää. Myös arki-illan tilaisuuksissa määrätietoista rukousta on vahvistettu.

 

– Käytämme monipuolisesti rukouksen eri muotoja osallistujia aktivoiden.

 

– Kuukausittain järjestämme myös Elämän lähteellä -illan, johon on helppo kutsua ystävää mukaan. Näissä illoissa panostamme vahvasti rukouspalveluun. Uskomme näiden iltojen tukevan toisiaan, kertoi pastori Tero Koivisto.

 

 

Maarit Koivisto




51

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja