Tiistai 5. maaliskuuta.
Nimipäivää viettää Laila, Leila

Lasten ja nuorten vaino yleisintä koulussa

6.11.2023 | Tuula Pirinen 

Open Doorsin tuoreen raportin mukaan lasten ja nuorten kokemista vainon muodoista yleisin on koulussa tapahtuva syrjintä ja kiusaaminen. Näin on kaikissa World Watch List (WWL) -raportin 50 maassa. Kouluympäristö toimii tapahtumapaikkana myös muille vainon muodoille, kuten henkiselle ja sanalliselle väkivallalle. 

Esimerkiksi Bangladeshissa kristityksi kääntyneellä perheellä saattaa olla vaikeuksia saada lapsensa kylän kouluun, jolloin vaihtoehdoksi jää joko lähettää lapsi kauemmas saamaan koulutusta tai muuttaa itse pois kylästä.  

– Jos elät uskovana yhteiskunnassa, jossa et saa muiden ihmisten kunnioitusta, lastesi on vaikea säilyttää mielenterveyttään pitkällä aikavälillä, kertoo bangladeshilainen kristitty. 

Open Doors on viimeisten kolmen vuoden ajan tutkinut lapsiin ja nuoriin kohdistuvaa uskonnollista vainoa. Tulosten mukaan se on eristävää, ankaraa ja identiteettiä muokkaavaa ja vaikuttaa perustavanlaatuisella tavalla lasten tulevaisuuteen sekä heidän kokemukseensa omasta uskostaan. Lasten olisikin tärkeää saada kokemus kuulumisesta osaksi kristittyjen yhteisöä, ja seurakuntien tulisi tunnistaa lasten ja nuorten arvo, tarjota rohkaisua ja vaalia sukupolvien välistä yhteyttä. 

Lisätietoa:UUTISET