Lapsityön valvonta-aikeille kritiikkiä Britanniassa

Britannian Evankelinen Allianssi kritisoi maan hallituksen suunnitelmia lisätä kaikkeen uskonnolliseen lasten- ja nuortentoimintaan  kohdistuvaa kontrollointia – ääri-islamin vastustamisen nimissä. Asiasta uutisoi Christianity Today -verkkolehti.

Pääministeri David Cameron esitteli viime kesänä suunnitelman ääri-islamilaisen opetuksen suitsimiseksi. Suunnitelmaan sisältyy muun muassa uskonyhteisöjen lasten ja nuorten parissa tekemän työn valvonnan tehostamista.

Uusimpien tietojen mukaan valvonta kohdistuisi toimintaan, jota on vähintään kuusi tuntia viikossa. Tällaisia ovat esimerkiksi seurakuntien leirit, nuortentapahtumat ja alle 19-vuotiaille suunnatut kurssit. Sen lisäksi, että viranomaiset haluavat tiedon järjestettävästä toiminnasta, heitä kiinnostaa esimerkiksi se, onko työntekijöiden taustat tarkistettu asianmukaisesti.

Asiaa hoitavan viraston johtaja kertoi radiohaastattelussa tammikuussa, että vaikka kohteena on ääri-islam, valvonta kohdistetaan myös muihin yhteisöihin, ”jotta toiminta olisi tasapuolista”.

Evankelisen Allianssin mukaan hanke uhkaa tukahduttaa työtä, jota seurakunnat tekevät lasten ja nuorten parissa.


RV


34/2016Sateet

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja