Lapinlahdella rakentavat Yhteyspäivät

Mikkelinpäivän perhekirkossa lauloi myös Lapinlahden helluntaiseurakunnan lapsikuoro. Kuva: Liisa Kudjoi
Mikkelinpäivän perhekirkossa lauloi myös Lapinlahden helluntaiseurakunnan lapsikuoro. Kuva: Liisa Kudjoi
Seurakuntien Yhteyspäivät järjestettiin syys-lokakuun vaihteessa Lapinlahdella jo kahdennentoista kerran. Päivien teemana oli tällä kertaa ”Lasten kaltaiseksi tuleminen”. Aihetta käsiteltiin laajasti torstai-illan aattoseuroista alkaen aina sunnuntain päätöstilaisuuteen asti.

Yhteyspäivien ohjelmaan sisältyivät muun muassa lauantai-illan ehtoopalvelus ortodoksikirkossa, laulaja Jukka Salmisen konsertti ja sunnuntaina Lapinlahden kirkossa pidetty yhteiskristillinen perhejumalanpalvelus. Mikaelin päivän teemana oli ”Lasten ja enkelien sunnuntai”. Jumalanpalveluksessa nähtiin lasten piirroksia, laulettiin lasten virsiä ja kuunneltiin lapsikuoron lauluja. Saarnan piti Lapinlahden helluntaiseurakunnan lapsi- ja nuorisotyöntekijä Samuel Grönholm.

Kirkkoon oli pystytetty evankelis-luterilaisen seurakunnan, helluntaiseurakunnan ja ortodoksiseurakunnan rukousalttarit, joihin palveluksen aikana sai jättää rukouspyyntöjä. Yhteyspäivien eri tilaisuuksissa kävi tänä vuonna noin 700 ihmistä. Päivien järjestämisestä ovat vastanneet alusta lähtien Lapinlahden evankelis-luterilainen seurakunta ja helluntaiseurakunta sekä Iisalmen ortodoksiseurakunta ja vapaaseurakunta.


Teuvo Tikkanen


34/2016Sateet

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja