Lapin vastuunkantajat Sodankylässä

Lapin työntekijäpäivien osanottajat olivat koolla laajalla rintamalla ja osallistuivat aktiivisesti päivien työskentelyyn.
Lapin työntekijäpäivien osanottajat olivat koolla laajalla rintamalla ja osallistuivat aktiivisesti päivien työskentelyyn.
Lapin helluntaiseurakunnista kokoonnuttiin syyskuun lopussa Sodankylään vastuunkantajien päiville. Päivien teemana oli ”Kristillinen johtajuus”, johon perehdyttiin Teuvo Toivasen johdolla. Mukaan oli haastettu myös eri toimintamuotojen vastuuhenkilöitä. Päivillä oli kaikkiaan noin 80 osanottajaa.

Toivanen käytti vaihtelevia opetusmenetelmiä ja haastoi osallistujat pohtimaan vertaisryhmissä johtajuuden keskeisiä kysymyksiä. Aktiivinen vuorovaikutus leimasi myös luento-osuuksia.

Lauantai-illan tilaisuudessa korostettiin erilaisuutta yhteydessä. Musiikista vastasi pastoreista ja vanhimmista koottu ylistysryhmä. Ilta päättyi esirukouspalveluun, jossa rukoiltiin myös vastuunkantajien suurimpien ajankohtaisten tarpeiden puolesta.

Päivien asiakokous pidettiin sunnuntaina ennen lähtökahveja, ja se kesti vain tunnin.

– Palaute on ollut kauttaaltaan positiivista. Päivät koettiin virkistävän erilaisina, ja vuorovaikutteisuutta opetuksessa kiiteltiin, Sodankylän helluntaiseurakunnan pastori Juhani Vartiainen kertoi.


Taneli Halonen


34/2016Sateet

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja