Lahdessa kristillinen päiväkoti jo yli 30 vuotta

Pääskynpesästä on lennähtänyt lapsia koulumaailmaan jo vuodesta 1985. Nykyiset päiväkotilaiset saivat uudenkarheat tilat leikille ja laululle. Kuva: Karoliina Leikkari
Pääskynpesästä on lennähtänyt lapsia koulumaailmaan jo vuodesta 1985. Nykyiset päiväkotilaiset saivat uudenkarheat tilat leikille ja laululle. Kuva: Karoliina Leikkari

Lahtelaisen Päiväkoti Pääskynpesän uudet toimitilat Humpulankadulla vihittiin käyttöön tammikuun lopulla. Päiväkoti on toiminut tiloissa jo viime syksystä saakka.

 

Pääskynpesä operoi toimintansa alkuvaiheessa ostopalveluna, pienenä kristillisenä päiväkotina. Sittemmin siitä on tullut osa kaupungin päiväkotiverkostoa. Pääskynpesässä on nykyisin 108 hoitopaikkaa eri ikäisille lapsille. Lahden kaupungissa on käytössä varhaiskasvatukseen suunnattu palveluseteli, ja perhe voi käyttää haluamaansa päiväkotia.

 

– Pääskynpesällä on Lahdessa hyvä maine, ja monelle perheelle se on suurempi syy päiväkodin valintaan, päiväkodin johtaja Katariina Kalenius sanoi Suomen Viikkolehdessä viime viikolla.

 

– Kaikissa perheissä eivät kristilliset arvot ole keskeisessä asemassa, mutta jokainen perhe on tietoinen päiväkodin kristillisestä painotuksesta ja hyväksyy ne lapsensa tänne tuodessaan.

 

 

Seurakunta nyt vuokratiloissa

Pääskynpesä kuuluu maan vanhimpien kristillisten päiväkotien joukkoon. Se perustettiin keväällä 1985 seurakunnan silloisen pastorin Allan Grönqvistin aloitteesta.

 

Uusien tilojen saaminen oli mahdollista ja pakotettuakin seurakunnan myytyä vanhan kirkkokiinteistönsä, jossa riesana oli sisäilmaongelmia. Lahden Vapaaseurakunta kokoontuu jumalanpalveluksiin tällä hetkellä Wanha Walimo -keskuksessa.

 

 

Anssi Tiittanen




51

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja