Kristityt kohtasivat Kolarissa

Kolarin rukouskonferenssin ytimessä on tapahtuman nimen mukaisesti rukous.
Kolarin rukouskonferenssin ytimessä on tapahtuman nimen mukaisesti rukous.

Jesajan kirjassa Jumala sanoo, että ”minun huonettani on kut­suttava kaikkien kansojen ruko­ushuoneeksi”. Sellaiselta rukous­huoneelta Kolarin koulusali tun­tui, kun 13:n eri kansallisuuden edustajat rukoilivat ja siunasivat toisiaan.

 

Naapurimaiden lisäksi muka­na oli ainakin japanilaisia, unka­rilaisia, ghanalainen, kanadalaisia, yksi amerikansuomalainen ja latvialainen.

 

Kolarin rukouskonferenssi ko­koontui 22. kerran tammikuun viimeisessä viikonvaihteessa.

 

Latviassa Riian kaduilla kodit­tomien auttajana työskentelevä Anita Upitelle kertoi, että Juma­la on lähettänyt hänet moniin mai­hin nimenomaan rukoustapahtu­miin, joissa rukoillaan kansakun­tien puolesta. Tähän rukoukseen kuuluu myös niiden syntien tunnustaminen, ”jotka Pyhä Henki osoittaa”.

 

Upitelle halusi painottaa, että mikään konferenssi ei muuta mi­tään, jos sen osanottajat eivät sen jälkeen toteuta sitä, mitä Jumala on heille puhunut.

 

– Jeesus istuu kadulla, älä mene ohi, Upitelle sanoi vakavasti.

 

Konferenssissa jaettiin monia rohkaisun ja profetian sanoja. Yksi niistä oli kuva, jossa nopeasti kii­tävä juna ohitti monia pieniä ase­mia – niin kuin nykyään tapahtuu.

Seurakunta ei saa unohtaa pienten paikkakuntien ihmisiä.

 

 

Riitta Tolonen




34/2016Sateet

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja