Kristillisellä koululla on kysyntää Kuopiossa

Kuopion kristillisellä koululla esi- ja alkuopetuksessa oppilaita on noin parikymmentä vuosiluokkaa kohti. Oppilasmäärä kasvaa tasaisesti. Kuva: Tiina Nykänen
Kuopion kristillisellä koululla esi- ja alkuopetuksessa oppilaita on noin parikymmentä vuosiluokkaa kohti. Oppilasmäärä kasvaa tasaisesti. Kuva: Tiina Nykänen
Kuopion kristillisen koulun oppilasmäärät jatkavat tasaista kasvua. Kahden viipalerakennuksen avulla on saatu lisätilaa ryhmille Neulamäessä sijaitsevan koulurakennuksen yhteyteen. Tavoitteena on kuitenkin saada viipalerakennuksen tilalle pysyvämpi ratkaisu, rehtori Pauliina Kuonanoja kertoo. Tällä hetkellä oppilaita on 121.

 

– Olemme laskeneet, että muutama vuosi pärjätään näillä.

 

 

Erityisen paljon ovat kasvaneet päiväkotiryhmät.

 

Kuopioon kristilliseen kouluun ja päiväkotiin tulee oppilaita paitsi kaupungin alueelta, myös lähikunnista, kuten Leppävirralta ja Siilinjärveltä.

 

– Osa valitsee koulun siksi, että se on lähikoulu, ja osalle syynä voivat olla pienemmät opetusryhmät. Osalle on merkityksellistä nimenomaan kristillisten arvojen mukainen toiminta, Kuonanoja kertoo.

 

Kuopion kristillinen koulu on toiminut jo lähes 20 vuotta. Vuonna 2010 sen yhteyteen perustettiin päiväkoti Timantti. Yläkoulu pääsi aloittamaan vuonna 2011.

 

Kuten monella muullakin paikkakunnalla, myös Kuopiossa kristillinen koulu sai alkunsa kotikoulutoiminnasta. Kristilliset arvot näkyvät niin koulun tapakulttuurissa, seurakuntien kanssa tehtävässä yhteistyössä kuin tavallisessa arjessakin.

 

– Pyrimme arjessamme siihen, että kaikki koulun aikuiset tuovat esiin kristillisyyttä, jonka kulmakivenä on dialogisuus ja lapsen kohtaaminen.

 

 

Inkeri Tuikka




34/2016Sateet

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja