Kristian-elokuvalle paikallislehden palkinto

Palkittuja elokuvantekijöitä Paikallisuutisten päätoimittajan Lea Lerkkasen (neljäs vas.) kanssa.
Palkittuja elokuvantekijöitä Paikallisuutisten päätoimittajan Lea Lerkkasen (neljäs vas.) kanssa.
Yhteiskristillisesti tuotettu Kristian-elokuva sai syyskuun alussa kulttuuripalkinnon Keski-Suomessa ilmestyvältä paikallislehti Paikallisuutisilta.

Lehteen teki vaikutuksen etenkin projektissa mukana olleiden vapaaehtoisten määrä. Elokuvan tekoon osallistui pitkälti toistasataa ihmistä kristillisistä yhteisöistä ympäri Suomea.

– Valinnan yksi perustelu oli, että vapaaehtoisvoimin on saatu aikaan laadukas kokonaisuus, elokuvan tuottaja, saarijärveläinen Tarmo Moisio kertoo.

Evankeliointiin sopiva

Kristian-elokuvan on nähnyt tähän mennessä lähemmäs tuhat katsojaa. Sitä esitetään syksyllä eri puolilla Suomea ja myös Lake Worthissa Floridassa. Tarina saa myös jatkoa: elokuvan kakkososa valmistuu loka-marraskuussa.

Tarmo Moisio kertoo, että kolmososan tekeminenkin on käynyt mielessä mutta on todennäköisempää, että tiimi siirtyy jonkin toisen aiheen pariin seuraavaksi.

– Nyt on koossa niin hyvä joukko, että haaveilen kyllä uusista projekteista.

Kristian-elokuvat ohjasi Martti Takalo, ja pääosaa niissä esittää Miko Puustelli, joka käyttää elokuvaa myös evankelistan työnsä välineenä.


Anna Lehtinen


51

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja