Kotkassa tyytyväisyyttä Syyspäivien jälkeen

Lokakuun alun Helluntaiherätyksen Syyspäiviä pidettiin onnistuneina myös järjestäjän leirissä. Helluntaiseurakunnan pastorin Kari Ketojan mukaan Kotkassa voitaisiin järjestää tapahtuma uudelleenkin.

– Mutta se edellyttää nyt palvelleiden 60–90-vuotiaiden talkoolaisten rinnalle ja tilalle uutta vastuunkantajasukupolvea, Ketoja linjaa.

Tapahtuman järjestäminen yhdisti seurakuntalaisia. Keväällä Kotkassa järjestettiin myös mediamissio, joten vuosi on ollut kotkalaisille kohtuullisen kiireinen.

– Niin majoittajat kuin tapahtumapaikalla palvelleet olivat iloisia saamastaan suorasta palautteesta. Kotkalaiset olivat kuulemma hymyileviä, iloisia ja auttavaisia.

Hampaattomat paneelit?

Kriittistä palautetta ei järjestelyistä juuri tullut. Tapahtuma itsessään nostattaa usein keskusteluja, niin nytkin.

– Joissain kommenteissa paneeleita soimattiin vähän hampaattomiksi. Itselleni ei tällaista kuvaa syntynyt, Ketoja sanoo.

– Olemme nähneet liikkeessämme nekin vaiheet, joissa taistelu oli niin kiivasta ja hallitsematonta, että jotkut palasivat haavoittuneina kotiin ja jättivät kutsumuksensa pysyvästi. Näitä aikoja emme haikaile takaisin.

Joissain kommenteissa toivottiin, että yleisö olisi päässyt keskustelemaan enemmän.

– On vaikea ymmärtää sitä, että joku lähtisi päiville saadakseen puheenvuoron. Ehkäpä tämä aika on uuden sukupolven myötä ohitettu.

Linja syntyy seurakunnissa

Kaiken kaikkiaan Kotkan Syyspäiviin tunnutaan olevan saadun palautteen perusteella tyytyväisiä.

– Ilmapiiriä on kehuttu avoimeksi, vapaaksi ja toisella tavalla ajattelevia kunnioittavaksi, Ketoja kertoo.

– Yleisesti kiitettiin keskustelujen kommentointimahdollisuutta tekstiviestien avulla, sekä asioita koskevan syvemmän keskustelun siirtämistä paikallisseurakuntiin, joissa helluntaiherätyksen linjaukset kuitenkin viimekädessä tehdään, Kari Ketoja sanoo.


Anssi Tiittanen


51

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja