Korson helluntailaiset viihtyvät ulkona

Soppatykki ja sanoma, siinä korsolaisten eväitä katutapahtumiin. Ilmainen keitto voi houkutella paikalle satakin kiinnostunutta kaupunkilaista. Kuva: Markku Saikkonen
Soppatykki ja sanoma, siinä korsolaisten eväitä katutapahtumiin. Ilmainen keitto voi houkutella paikalle satakin kiinnostunutta kaupunkilaista. Kuva: Markku Saikkonen
Keskustelemme ihmisten kanssa heidän ehdoillaan. Kerromme olevamme uskovia Korson helluntaiseurakunnasta, koordinaattori Markku Saikkonen kertoo.

– Ihmisten kohtaaminen on ensisijaisesti kylvötyötä ja luottamussuhteen rakentamista. Katutilaisuuksilla on Korsossa jo pitkä perinne. Tilaisuuksissa tarjotaan kirjallisuutta ja usein mukana on myös soppatykki.

Hernerokka on korsolaisten suosikki.

– 120 annosta menee helposti. Kesällä järjestetään myös kahvitarjoilu ja pullaa ja kuunnellaan evankelista Kai Salmisen johtaman lauluryhmän laulua.

Seurakuntalaisia on tapahtumassa järjestelyvastuussa noin kymmenen henkilöä kerrallaan.
Mukana tapahtumassa on yleensä 50–100 ihmistä joka kerta.

Maksuttomuus ilahduttaa

Kadulla ei tuputeta tai lyödä Raamatulla päähän.

– Jos henkilöä eivät hengelliset asiat kiinnosta, voimme jutella hänen kanssaan muista  hänelle tärkeistä asioista kuten vaikkapa politiikasta, historiasta tai vaikka tulevasta säästä. Jeesus on mukana sellaisessakin keskustelussa, Markku Saikkonen linjaa.

Katutapahtumiin osallistuvat ovat kuitenkin huomanneet, että soppakulhon tai kahvikupin ääressä ihmisten kanssa voi päästä syvälliseen ja luottamukselliseen keskusteluun.

– Monet ovat hämmästyneitä, kun emme pyydä heiltä maksua tarjoilusta.

Kadulla olo tuo oppia uskovallekin.

– Saamme rohkeutta elää uskoamme todeksi arjessa.

Sanoma ja tarjoilut yhdessä

Korson helluntaiseurakunnan pastorin Kai Partin mielestä Katutapahtuman formaatti on erinomainen.

– Kohtaamme ihmisiä fiksulla tavalla, eivätkä ihmiset ole vain evankelioinnin kohteita vaan Jumalan luomia henkilöitä, joita Jeesus rakastaa.

Partti suosittelee katutoimintaa muihinkin helluntaiseurakuntiin. Korsossa on myös vahva ruokapalvelutoiminta, jossa ihmisille jaetaan hengellistä ja aineellista hyvää.

– Katutapahtumat ja ruokapalvelu täydentävät toisiaan hyvin.

Tärkeintä olla oma itsensä

Toiminta vaatii kaupungilta kirjallisen katuluvan.

– Lupa on aina saatu vaikeuksitta, Markku Saikkonen kertoo
.
Myös poliisit ovat käyneet joskus paikalla ja heillekin on soppa tai kahvi maittanut, mikäli  virkavelvollisuudet ovat sen sallineet.

Marja Hiltunen on osallistunut puolen vuoden ajan tapahtumiin.

– Jumalan puhui minulle selkeästi, että uskovien ja siis myös minun tehtäväni on mennä  uskosta osattomien ihmisten luo ja kertoa heille Jumalan pelastavasta rakkaudesta.

Hiltunen valmistautuu huolellisesti tapahtumaan kotonaan rukoillen. Myös katutiimin rukoushetket ennen toiminnan alkua hän on kokenut siunaavina. Hän kertoo pyrkivänsä rukoillen löytämään oikeat henkilöt, joiden kanssa voi aloittaa keskustelut.

Alusta asti mukana ollut Juhani Honkala kuuluu Katutapahtumien vakiokalustoon.

– Kun tulin uskoon noin 30 vuotta sitten, ymmärsin pian, että etuoikeuteni on kertoa  syntieni sovittajasta muillekin ihmisille. Ei tästä voi olla pois.

Honkala on ystävystynyt useiden korsolaisten kanssa ja tapaa heitä kaupassa ja kaduilla.

– Evankelistan tehtävässä pärjää, kun on oma itsensä.


Anssi Tiittanen


34/2016Sateet

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja