Kommentaariraamattuja lahjaksi kirjastoihin

Raamattu Kansalle -yhdistys lahjoittaa suomalaisille kirjastoille 350 kommentaariraamattua. Kyseessä on viime vuonna valmistunut Sana elämään -suurteos, jonka yhdistys on tuottanut yhdessä Aikamedia Oy:n kanssa. Seurakuntalainen.fi:n mukaan lahjoituksen arvo on noin 90 000 euroa.

 

Raamattulahjoituksen myötä myös kirjastoasiakkaat pääsevät tutustumaan noin 3 000-sivuiseen teokseen, josta löytyy kymmeniä tuhansia rinnakkaispaikkaviitteitä, kommentaariviitteitä ja Raamatun tekstiä selittäviä alaviitettä otsikointeineen ja havainnekaavioineen.

 

Suomenkielinen kommentaari perustuu englanninkieliseen Life Application Study Bibleen. Suomenkielisen version on toteuttanut yhteiskristillinen toimituskunta, johon on kuulunut raamattututkimuksen ja suomen kielen ammattilaisia useista kirkkokunnista.

 

 

Perillä maaliskuussa

Raamattu kansalle ry:n puheenjohtaja Onni Haapala kertoo, että koska raamattulahjoitus on ”kohtuullisen huomattava kulttuuriteko”, yhdistys tiedusteli kulttuuriministeriöltä mahdollisuutta vastaanottaa lahjoitusta. Kiireiden vuoksi tämä ei kuitenkaan onnistunut.

 

Niinpä lahjoitettavat kommentaariraamatut postitetaan kirjastoihin maaliskuun aikana.

 

– Parhaillaan valmistelemme postitusta, Haapala toteaa.

 

Kaikkiin noin tuhanteen Suomen kirjastoon teoksia ei riitä, joten ne kohdistetaan kaupunkien ja kuntien keskuskirjastoihin.

 

– Toivomme, että lukijoita tulee mahdollisimman paljon ja kattavuus on suuri, Haapala ynnää.

 

Hänen mukaansa Sana elämään -kommentaari on tehnyt hyvin kauppansa. Ensimmäinen, 4 000 kappaleen painos on myyty loppuun, ja toista painostakin on myyty jo satoja kappaleita.

 

 

Ruut Ahonen




51

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja