Kolumnisti: Raamatullinen maailmankuva järkevin elämänperusta

Kristillisen Breakpoint-sivuston kolumnisti John Stonestreet kysyy, miten säilyttää kristillinen maailmankuva nykyajassa.

”Tapaan jatkuvasti ihmisiä, jotka aistivat, että asiat ovat muuttuneet. Se, mitä –– ennen kutsuttiin jälkikristilliseksi kulttuuriksi, on nykyään ”jälkikristillinen ja pahuksen ylpeä siitä” -kulttuuri.”

Kristityt on kuitenkin yhä tarkoitettu jakamaan ja elämään todeksi uskoaan. Stonestreet pitää sen tärkeimpänä edellytyksenä syvää ymmärrystä Raamatun kirjoituksista ja kykyä viestiä kristillistä maailmankatsomusta huolellisesti. Esimerkiksi ”Raamattu sanoo” -aloitus saa nykyihmisen usein vain sulkemaan korvansa, hän huomauttaa.

Stonestreetin mielestä kristityn tuleekin olla perillä myös nykyihmisten ajattelutavoista. Hän muistuttaa, että Paavalikin puhui aikansa ateenalaisille muun muassa lainaamalla heidän runoilijoitaan. ”Hän oli perusteellisesti sitoutunut heidän kulttuuriinsa. Ja sitten hän käytti heidän uskomuksiaan johtaakseen [asian] suoraan evankeliumiin.”

John Stonestreet on vakuuttunut, että kun ymmärtää raamatullisen maailmankuvan, huomaa ennen pitkää, että se on ainoa, minkä varassa voi elää järkevästi tässä maailmassa.

”Ja lopulta ystäväsikin näkevät tämän”, hän uskoo.

Muut
18/2016

MuutPirjo ja Kalevi Marin täyttivät huhtikuun lopulla yhteensä 150 vuotta. Noista vuosista he ovat yhteensä olleet 25 vuotta eläkkeellä.

– Mielenkiintoista on se, että eläkepäivät ovat täyttyneet h...
MuutValta kotonamme on vaihtunut. Demokratia on muisto vain, ja elämme nyt diktatuurin ajassa.

Meille vajaat viisi kuukautta sitten muuttanut pieni yksinvaltias määrää suvereenisti tahdin ja odotta...
MuutTeini-iässä syttynyt into evankeliumin työlle on säilynyt tuoreena. Boliviaan Huotari ja hänen perheensä lähetettiin ”patalapuilla”.
MuutNangula Kathindi on Namibian puolustusvoimien johtava kappalainen ja maan ensimmäinen anglikaaninen naispastori (Maailman Kuvalehti 4/16).

Namibialaisia osallistuu YK:n rauhanturvaoperaatioihin...
MuutPresidentti Urho Kekkonen aloitti ensimmäisen virkakautensa 1.3.1956. Samana päivänä alkoi myös 20 päivää kestänyt yleislakko, ja koko Suomi lamaantui.
Ristin Voiton verkkosisältö nyt Ajassa-lehdessä – diginäköislehti päivittyy toistaiseksi tutulle paikalle ristinvoitto.fi:hin
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan