Kokoontumisrajoitukset lieventyneet koko maassa – kristittyjen kokoontumiset helpottuvat

Jumalanpalveluksissa on edelleen syytä istua vain oman seurueen kesken. (Anssi Tiittanen / RV:n arkisto)
Jumalanpalveluksissa on edelleen syytä istua vain oman seurueen kesken. (Anssi Tiittanen / RV:n arkisto)

Viime viikolla saavutettiin Suomessa tilanne, jossa mikään sairaanhoitopiireistä ei ole enää koronaepidemian leviämisvaiheessa.

Kiihtymisvaiheessa on sairaanhoitopiireistä enää Helsinki ja Uusimaa, Kanta-Häme, Päijät-Häme ja Keski-Pohjanmaa. Loput sairaanhoitopiirit ovat epidemian perustasolla.

Koko maan siirtyminen kahdelle lievimmälle epidemiatasolle tarkoittaa kokoontumisrajoitusten tuntuvaa lieventymistä. Perustason alueilla kokoontumisia ei enää rajoiteta ollenkaan, mutta koko maassa on edelleen tarpeen huolehtia hyvästä hygieniasta ja turvaväleistä. Esimerkiksi hengellisten tilaisuuksien järjestäjiltä vaaditaan siis edelleen muun muassa istumapaikkojen järjestämistä väljästi ja käsienpesumahdollisuutta.

Kiihtymisvaiheessa olevilla alueilla täytyy yli 10 hengen sisätilakokoontumisissa ja yli 50 hengen ulkoilmatilaisuuksissa huolehtia lisäksi siitä, että osallistujat voivat välttää lähikontaktin toisiinsa.

Seurakunnat tiedottavat ajankohtaisista jumalanpalvelus- ja kokoontumiskäytännöistään omissa kanavissaan. Suuri osa jatkaa myös tilaisuuksien striimaamista verkkoon ja sosiaaliseen mediaan.

 

Anna Vuorinen




51

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja