Kokemukset MM-kisojen oheistapahtumista myönteisiä – "Elämä on enemmän kuin peli"

MM-kisajumalanpalveluksessa Leevi Ahopelto (vas.) ja kiekkomiehet Jari Hytti, Miko Malkamäki, Mika Arvaja, Petri Aaltonen, Hannu Kamppuri, Timo Penttilä, Antero Lehtonen ja Pekka Leimu. Kisakuoroa ja orkesteria johti Juha Törmä (istumassa). (Lassi Jääskeläinen)
MM-kisajumalanpalveluksessa Leevi Ahopelto (vas.) ja kiekkomiehet Jari Hytti, Miko Malkamäki, Mika Arvaja, Petri Aaltonen, Hannu Kamppuri, Timo Penttilä, Antero Lehtonen ja Pekka Leimu. Kisakuoroa ja orkesteria johti Juha Törmä (istumassa). (Lassi Jääskeläinen)

Tarja Jääskeläinen

Jääkiekon MM-kisat toivat Tampereelle tuhansia ihmisiä eri puolilta maailmaa. Samaan aikaan nuorten kasvatustyötä tukeva E-Compass ja Finnish Hockey Ministries järjestivät oheistapahtumia, joissa oli mukana nimekkäitä kristittyjä jääkiekkoilijoita.

– Tampereen kaupunki toivoi, että kisatapahtumasta tulisi kaupungin eri toimijoiden yhteinen. Koin, että nyt on uskovien aika jalkautua, sillä kaikki eivät mahdu jäähalliin eikä pubeihin, kertoo tapahtumien organisoinnista ja sisällöstä vastannut E-Compass-järjestön toiminnanjohtaja Leevi Ahopelto.

Ajatus oli syntynyt molempien järjestäjien taholla. Nokia Arenan lähellä sijaitsevasta Sokos Hotel Tornista varattiin kokoustila sekä veturitallit.

 

Yleisötilaisuuksia ja kutsuvierastapahtumia

Tapahtumien lähtölaukaus oli MM-kisajumalanpalvelus Tampereen helluntaiseurakunnassa 22.5. Lasse Heikkilän koostama musiikki ja kiekkomiesten puheenvuorot keräsivät suuren yleisön lisäksi 2 400 katselua netissä muutaman päivän aikana.

Torni-hotellissa 25.5. järjestetty Hockey Golden Gospel Night sisälsi 80 kutsuvieraan gaalaillallisen sekä kaikille avoimen iltajuhlan, jossa esiintyivät Chariots Gospelkuoro & Big Band, Nina Åström sekä Roberto Brandão. Illan aikana urheilumiehet kertoivat elämänmuutoksestaan. Useimmiten taustalla oli ollut rukoileva äiti, mummo tai vaari.

 

Rukous ja Raamattu tärkeimmät

NHL-legenda Antero Lehtonen rohkaisi äitejä jatkamaan rukousta lasten ja lastenlasten puolesta. Kotikokouksessa 24-vuotiaana uskoontullut Aku nosti Raamatun ylös.  

– Maailma on täynnä kirjoja, mutta tämä on ainoa kirja, jossa on elämä. Kun avaat tämän kirjan, sen sanat alkavat tehdä työtä sinussa. Monet ovat tulleet tämän kirjan ääressä uskoon, hän vakuutti.   

NHL-molarina menestynyt Hannu Kamppuri kertoi uskoneensa Jumalaan pienestä asti, mutta vauhtivuosina uskonasiat olivat jääneet taka-alalle.

– Jumala antoi rakkaudessaan minun joutua väärille teille, jotta nöyrtyisin ja etsisin häntä, Kamppuri sanoi ja muistutti viidestä elämän peruspilarista:

– Usko Jumalaan, Jeesukseen ja Pyhään Henkeen. Tutki ”tiekarttaasi” Raamattua ja rukoile joka päivä, niin pysyt oikealla tiellä.

Ammattilaispelaaja Miko Malkamäki joutui lopettamaan uransa sitkeän polvivamman vuoksi. Hän etsi elämän tarkoitusta uushenkisyydestä ja itsensä kehittämisestä mutta masentui entistä enemmän. Vuonna 2018 hän huusi Jumalaa avuksi ja tuli uskoon lukemalla Raamattua.     

– Tajusin, että kaikki maailman viisaudet on revitty tuosta kirjasta, hän kertoi.

 

Mikä on sinun joukkueesi?

Yhdistetyn moninkertainen olympiavoittaja, sijoitusyrittäjä Samppa Lajunen kyseli, ”mihin joukkueeseen sinä kuulut”. Hyvästä perheestä ja kasvuympäristöstä yhdistetyn maajoukkueeseen ponnistanut nuorukainen oli oman lajinsa huipulla kahdeksan vuotta ja näki unelmiensa toteutuvan. Silti hän kaipasi enemmän.

– Katsoin uskovien ”joukkuetta”, johon muun muassa tätini kuului. Tajusin, että heillä oli jotain sellaista, mitä minulla ei ole. Mietin, miten pääsisin tuohon porukkaan.

– Jos olet olemassa, haluan löytää sinut, Samppa sanoi Jumalalle ja alkoi lukemaan Raamattua.  

– Puolestani rukoiltiin, ja minussa tapahtui sisäinen muutos. Aloin kokea vapautta, iloa ja rauhaa. Se mitä puuttui, oli löytynyt. Jumalan joukkue on paras!

 

Hyökkääjä Mika Arvajan takana on yli 500 peliä ja rukoileva mummo. Arvaja kertoi ammattilaisen arjesta:

– Onnistuneen pelin jälkeen sinusta tuntuu, että olet elämäsi kuningas ja pystyt mihin vain. Jos syötät harhasyötön, kuulet siitä joukkueelta sekä valmentajalta, näet sen urheiluruudussa ja päivän lehdessä. Pahimmillaan sopimustasi ei enää uusita.

– Kun viimeinen sopimukseni Jokereissa loppui, alamäki alkoi.

Onneksi tulin synnintuntoon ja annoin elämäni Jeesukselle kymmenen vuotta sitten. En ole katunut päivääkään enkä vaihtaisi mitään siihen vanhaan, hän vakuutti.  

 

Siellä missä tapahtuu

 

Finnish Hockey Ministries on kristittyjen jääkiekkoilijoiden verkosto, joka kokoontuu viikoittain netissä. Yhteys on miehille tärkeä ja hoitava. MM-kisojen aikaan he halusivat kertoa muillekin, että elämä on enemmän kuin peli.

– Meillä on näky, että lisää jääkiekkoilijoita tulee uskoon, sanovat verkoston perustaneet Mika Arvaja ja Jari Hytti.

– Jeesuksen käsky ”Menkää kaikkeen maailmaan” käsittää myös ihmisten harrastukset ja kiinnostuksen kohteet. Hengellinen sanoma täytyy olla tarjolla siellä missä tapahtuu. Olemme saaneet paljon myönteistä palautetta, iloitsee E-Compassin Leevi Ahopelto.

 
40/201

Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa
"99 prosenttia ihmisistä saavuttamatta" – Euroopan helluntailiikkeiden yhteinen evankeliontikohde vuonna 2024 on Balkan
Kristillisille toimijoille alkaa kertyä kokemusta äppimaailmasta - Hyvä käytettävyys ja jatkuva kehittäminen julkaisijoiden haasteita