Koivisto vetoaa Raamatun lukemisen puolesta

Kuva evankeliumijuhlilta kesältä 2012. Kuva: Seppo Pitkänen
Kuva evankeliumijuhlilta kesältä 2012. Kuva: Seppo Pitkänen
Evankelinen herätysliike on menettänyt herätysliikeidentiteettiään, ja erityisesti tämä näkyy henkilökohtaisen Sanan tutkimisen ja rukouksen hiipumisena, toteavat luterilaiset pastorit Markku Koivisto ja Hannu Vuorinen toissa viikon Sanansaattaja-lehdessä.

Lehti on Suomen luterilaisen evankeliumiyhdistyksen (Sley) äänenkannattaja.

Kaksikko antaa liikkeelle tunnustusta siitä, kuinka sen piirissä ”taakan rasittama sydän löytää evankeliumin kautta armon”. Samalla he ovat huolissaan siitä, että opetus kristittynä elämisestä on jäänyt vähemmälle.

”Meillä on pohjana Kristuksen täytetty työ. Eikö se olekin paras mahdollinen pohja sille, että evankelinen liike voisi uskonpuhdistuksen juhlavuoden lähestyessä rohkeasti kannustaa jokaista kristittyä Raamatun tutkimiseen ja rukoukseen elämäntapana?” kaksikko kysyy.

Heidän mukaansa Raamatun henkilökohtaisen tutkimisen ja rukouksen yhdistelmä oli ”pohja, jolle maallikkosaarnaajaliike muinoin kohosi. Se voimaannutti ihmiset Kristuksen seuraajiksi myös arkisessa elämässään”.

Kirkon tutkimuskeskuksen vuonna 2010 julkaiseman selvityksen mukaan Sleyn toimintaan osallistuvat edustavat raamatunlukuaktiivisuudessa herätysliikkeiden keskitasoa. Liikkeeseen kiinteästi kuuluvista 34 prosenttia luki Raamattua päivittäin, kun osuus esimerkiksi Kansanlähetyksen piirissä oli 59 prosenttia.

Nokia Mission johtajana tunnetuksi tullut Koivisto on kertonut löytäneensä hengellisen kodin Sleystä. Vuorinen toimii seurakuntapastorina Tampereella


Heikki Salmela


34/2016Sateet

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja