Kirkkokuntien yhteiskuntateologiset näkemykset kohtasivat uutuuskirjan julkaisuseminaarissa

Markku Luoma valotti seminaarissa helluntailiikkeen yhteiskunnallisen ajattelun taustoja ja nykytilaa. (Petri Mäkilä)
Markku Luoma valotti seminaarissa helluntailiikkeen yhteiskunnallisen ajattelun taustoja ja nykytilaa. (Petri Mäkilä)

Helsingin Lähetyskirkossa järjestetyssä seminaarissa julkaistiin äskettäin teos, johon on koottu viiden kirkkokunnan yhteiskuntateologisia näkemyksiä. Ajatushautomo Kompassin tuottamassa teoksessa Kirkkojen yhteiskunnallinen opetusevankelisluterilaisen, ortodoksisen, helluntailaisen, katolisen ja reformoidun kirkon edustajat esittelevät kirkkokuntiensa perinteen ja teologisen tavan ajatella ja opettaa yhteiskunnallisista asioista.

 

– Viiden eri kirkkokunnan tavat ajatella ja opettaa näistä asioista näyttävät erilaiselta, mutta lähempi tarkastelu paljastaa yhtenäisemmän kuvan, kertoo kirjan toimittanut PhD Esa Erävalo.

 

Sekä kirja että itse seminaari osoittavat, että yhteistä tahtotilaa löytyy pohtia yhdessä kirkkojen sosiaalieettisiä kantoja ja niiden perusteluja.

Kirkkokuntien jäsenet ovat kaikki yhteiskuntiensa jäseniä ja kohtaavat kaikille ihmisille yhteiset ongelmat. On hyvä etsiä yhdessä niitä arvoja ja periaatteita, jotka ovat avuksi yhteiskunnan ongelmien ratkaisemisessa. Julkaistu teos sekä seminaari toimivat tässä hyvänä keskustelunavauksena.

 

Seminaarissa puhuivat TT, dosentti Kari Latvus (lut.); TM, DMin, isä Teo Merras(ortod.); dominikaaniveli TM Gabriel Salmela (kat.); videotervehdyksen kautta prof. David T. Koyzis Kanadasta (ref.). Helluntailiikettä edusti FT, varatuomari Markku Luoma.

 

 

Petri Mäkilä




40/201

Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja
Tutkimus: Kutsumustyössä myös haittoja