King’s Kidsit vahvistavat sukupolvien yhteyttä

Yksi King's Kidsin vetonauloista on se, että lapset ja nuoret nähdään tärkeinä toimijoina - ei vain toiminnan kohteina. Kuvassa nuoria Italiasta ja Suomesta. Kuva: Esa Paavola
Yksi King's Kidsin vetonauloista on se, että lapset ja nuoret nähdään tärkeinä toimijoina - ei vain toiminnan kohteina. Kuvassa nuoria Italiasta ja Suomesta. Kuva: Esa Paavola

Pieksämäen Seurakuntaopiston juhlasalissa käy iloinen porina. Joukko lapsia, nuoria ja aikuisia kävelee ympäri salia siunaamassa toisiaan ”siunausperunoiden” kanssa. Tämän idean avulla pienimmätkin osaavat siunata toisiaan: laitetaan kädet nyrkkiin ja kosketetaan niillä toisten nyrkkejä. Halutessaan voi lausua rukouksen.

 

Toista viikkoa sitten pidetty King’s Kidsien Euroopan-konferenssi kokosi Suomeen noin 350 osallistujaa 23 eri maasta. Konferenssin nimenä oli Light up, Europe!, ja sen tavoitteena oli varustaa eri sukupolvia viemään evankeliumia eteenpäin yhdessä.

 

King’s Kids -toiminta on Suomessa parhaiten tunnettu niin sanotuista lasten ja nuorten  ylistystanssiesityksistä. Toiminnan Euroopan-konferenssi järjestettiin Suomessa nyt ensimmäistä kertaa.

 

 

Sukupolvet yhdessä

Pieksämäellä tarjotun raamatunopetuksen aiheet liittyivät vahvasti sukupolvien välisen yhteyden rakentamiseen. Suomen King’s Kidsien kansallinen johtaja Ilona Saarela sanoo, että monet ovat mukana toiminnassa juuri siksi, että se on ”koko perheen yhteinen juttu”.

 

– Aikuiset opetuslapseuttavat nuoria ja nuoret lapsia. Jokainen saa kantaa vastuuta kykyjensä mukaan.

 

Curtis Clewett King’s Kidsien Euroopan johtotiimistä muistutti puheessaan, että Jumala haluaa siunausten siirtyvän sukupolvelta toiselle ja että ensimmäinen paikka, jossa Raamatun mukaan hengellistä perintöä jaetaan, on perhe.

 

 

Oulusta kotoisin oleva Niemisen perhe nautti täysin siemauksin konferenssista.

 

– Oli hienoa, miten tilaisuuksien rakentamisessa oli huomioitu kaikenikäiset ilman, että sanomasta oli tingitty yhtään, isä Markus ja äiti Meeri totesivat.

 

– Sain joitakin ajatuksia siitä, kuinka voin omassa opetuksessani paremmin tehostaa ajatuksiani niin, että lapset jaksavat keskittyä kuuntelemaan, Markus kertoo. Niemiset ovat  olleet mukana vetämässä oululaista paikallisryhmää.

 

 

 

Värikästä ohjelmaa

Kirkkokuntien yhteyttä konferenssissa edusti muun muassa sveitsiläinen katoliseen kirkkoon kuuluva Hannes Minichmayr, joka johtaa kotimaassaan Kisi Kids -lastenkuoroa. Pääpuhujana olivat Olly ja Helen Goldenberg Children Can -järjestöstä Englannista.

 

Konferenssissa oli mahdollisuus osallistua erilaisiin työpajoihin, joissa opittiin muun muassa lasten erilaisia rakkauden kieliä, sitä kuinka luodaan vahvoja perheitä ja kuinka ottaa lapsityöhön mukaan sielunhoidollista näkökulmaa.

 

Lapsia varten oli tarjolla muun muassa erilaisia mahdollisuuksia käyttää luovuuttaan ja kanava, jossa saatiin opetusta Jumalan johdatuksessa kulkemisesta.

 

Perjantaina osa konferenssiväestä lähti Pieksämäen keskustaan evankelioimaan. Lapset esittivät keskustorilla tanssin, joka oli tehty Nordic Praisen kappaleeseen In Changing Times. Ulkomaalaisia ajatellen konferenssin järjestäjät tarjosivat myös halukkaille mahdollisuuden lähteä lyhyelle vaellukselle Partaharjun järvimaisemiin ja sen jälkeen saunaan ja uimaan järvessä.

 

Illalla Suomen King’s Kidsit esiintyivät eurooppalaisille vierailleen sekä pieksämäkeläiselle kirkkoväelle Ristin maa -konsertissa Pieksämäen kauniissa puukirkossa. Ilta huipentui opistolla järjestettyyn ”kansojen toriin”, jossa sai muun muassa maistella eri maiden tuliaisia ja katsella eri ryhmien esityksiä.

 

 

Euroopan suurin

Kansainvälisessä King’s Kids -yhteisössä Suomi on toiminut hyvänä esimerkkinä.

 

Maassamme toimii noin kolmekymmentä ympäri vuoden aktiivista paikallisryhmää – konsepti, jota muualla maailmassa vasta rakennellaan. Paikallisryhmätoiminta on tehnyt Suomen King’s Kids -työstä Euroopan suurimman.

 

Jäseniä yksittäisessä ryhmässä on alle kymmenestä yli kolmeenkymmeneen.

 

Paikallisryhmät toimivat joko jonkin paikallisseurakunnan, järjestön tai esimerkiksi kristillisen koulun alaisuudessa, ja ne ovat avoimia kaikille seurakuntataustasta riippumatta.

 

Ilona Saarelan mukaan King’s Kids -ryhmä on joillakin paikkakunnilla ollut ainut taho, joka tuo ihmisiä yhteen eri hengellisistä taustoista.

 

Paikallisryhmät kokoontuvat viikoittain tai kaksi kertaa kuussa. Jokainen kokoontuminen koostuu ylistys- ja rukoushetkestä, raamatunopetuksesta ja ”harjoitusosiosta”, jonka aikana laitetaan lahjat käyttöön ja mietitään, kuinka ne voitaisiin laittaa palvelemaan evankeliumia.

 

– Kokoontumisten lisäksi käydään esimerkiksi kauppakeskuksissa, kaduilla, vanhainkodeissa ja sairaaloissa ja tehdään evankelioivia tempauksia. Tärkeintä on kuitenkin se, että opimme olemaan Jumalan valona, missä vain kuljemme, Saarela toteaa.

 

 

 

 

Mikä

 

Osa YWAM-järjestöä

» King’s Kids -toiminta on kansainvälisen lähetysjärjestön Youth With A Missionin (Suomessa nykyään YWAM Finland) tekemää lapsi- ja perhetyötä, joka on laajentunut jo yli 160 maahan.

» King’s Kids International perustettiin vuonna 1976 Havaijlla.

 

» Suomessa toiminta alkoi vuonna 1987, jolloin Lähetysnuoret (YWAM Finland) järjestivät ensimmäisen King’s Kids -kesäleirin ja -aktion, johon osallistui lapsia ja nuoria ympäri maailmaa. Ympärivuotinen paikallistoiminta alkoi Porissa vuonna 1989. Ympärivuotisten ryhmien lisäksi järjestetään kansallisia ja kansainvälisiä aktioita ja aktioleirejä.

» Tanssin ja laulujen kautta evankelioimisesta toiminta on laajentunut muun muassa urheiluun, käytännön palvelemiseen, seikkailuleireihin, mediaan, musiikkiin ja kuvataiteisiin, mutta evankeliointinäky on koko ajan pysynyt taustalla vaikuttavana voimana. Samalla lapsia ja nuoria opetuslapseutetaan henkilökohtaiseen suhteeseen Jeesuksen kanssa.

 

 

Niina Tuovinen

 




34/2016Sateet

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja