Kiinan arkeologinen löytö todiste suurtulvasta?

Joukko kiinalaisia tiedemiehiä pitää äskettäin Kiinan Keltaisen joen laaksosta löytyneitä lasten luita todisteena suurtulvasta, joka Raamatun mukaan tapahtui Nooan aikana.

OneNewsNow.com-uutissivuston mukaan luut ovat hautautuneet maakerroksiin noin 2 000 vuotta ennen Kristusta, mikä täsmää vedenpaisumukselle arvioidun ajankohdan kanssa.

– Kiinan löytö –– kertoo, että kyseessä oli lähtökohtaisesti maailmanlaajuinen tulva –– ja erityisesti ihminen liittyi siihen, selittää kristillisen Creation Museumin johtaja, tiedemies Ken Ham.

Moni muu tieteen ja median edustaja ei kuitenkaan pidä Kiinan luulöytöä todisteena vedenpaisumuksesta. Hamin mukaan laajan suurtulvan viitteitä löytyy paljon eri kulttuureista, mutta maailmankuva voi estää näkemästä niitä. Yhden asian tunnustaminen voisi vaatia myös muita myönnytyksiä – kuten sen, että jos Raamattu on totta, Jumala on Luoja, Ham kiteyttää.


34/2016Sateet

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja