Kestävä usko syntyy kodeissa, sanoo tulevan perhewebinaarin puhuja 

Perheen vaikutusta uskon syntymisessä korostaa Terry Williams, jota kuullaan perheeseen ja uskoon keskittyvän webinaarin pääpuhujana. Kuvituskuva. (Outi Rossi)
Perheen vaikutusta uskon syntymisessä korostaa Terry Williams, jota kuullaan perheeseen ja uskoon keskittyvän webinaarin pääpuhujana. Kuvituskuva. (Outi Rossi)

Suomen Evankelisen Allianssin lapsityöverkosto järjestää Avaa ovi lapselle -webinaarin lauantaina 19. syyskuuta. Webinaarin pääpuhujana on lapsi- ja perhetyöntekijä Terry Williams Australian Raamattuseurasta.

 

Williams kantaa huolta nuorten vieraantumisesta seurakunnista. Hän on vakuuttunut siitä, että perheillä on ratkaiseva rooli elämänmittaisen uskon syntymisessä ja vahvistamisessa.

 

Tällä hetkellä kodit tukevat seurakuntien toimintaa, vaikka seurakuntien tulisi tukea kodeissa tehtävää työtä. Näkökulman on muututtava, jotta opetuslapseuttamisessa onnistutaan.

 

– Pelkkä tiedon siirtäminen ei riitä. Tarvitaan myös sitä, että lapset näkevät uskon toimivan arkielämässä, Williams sanoo.

 

– Vanhempien ja pastoreiden tulisi yhdistää usko arjen kokemuksiin opettaessaan lapsia. Kun palvelemme perheitä, tavoitteemme on kasvattaa perheenjäseniä elämään uskoaan todeksi ja jakamaan sitä toistensa kanssa. Kestävä usko syntyy kodeissa, Williams toteaa.

 

Samalla hän toivoo, että jokaisesta perheestä tulisi lähetystyö- ja palveluyksikkö naapureiden, ystävien ja työtovereiden pariin.

 

SEA:n webinaari on ilmainen. Siihen voi ilmoittautua nettilinkin kautta osoitteessa suomenea.fi.

 

 

Merja Hakala




34/2016Sateet

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja