Keskikesän juhla vietetään jälleen yhdessä netissä – kurkkaa tärpit Nettikonffan ohjelmaan!

Pelle Hörnmark
Pelle Hörnmark

Lähetysjumalanpalveluksessa puhujavieras naapurista ja aiheena Eurooppa

Nettikonffan lauantaipäivän lähetysjumalanpalveluksen tuottavat Fida ja Avainmedia. Tilaisuuden pääpuheen pitää tämänkertaisen konferenssin ainoa ulkomainen vieras, Pelle Hörnmark (57) Ruotsista. Pelle, oikealta nimeltään Per Erik, on vieraillut Suomessa muutaman kerran aiemminkin, muun muassa vuonna 2015 Seinäjoella ja 2018 Helsingissä.

Pelle Hörnmarkilla on monivuotinen kokemus lähetystyöstä Afrikassa, ja hän on toiminut Ruotsin helluntailiikkeen johtajana kahdeksan vuotta. Pastorin tehtäviä hän on ehtinyt hoitaa Jönköpingin helluntaiseurakunnassa yhteensä lähes yksitoista vuotta. Nykyään hän toimii Pentecostal European Fellowship (PEF) -yhteistyöverkoston pidettynä ja aktiivisena puheenjohtajana. PEF on 60 eurooppalaisen helluntailiikkeen verkosto, joka pyrkii rakentamaan eurooppalaista yhteistyötä mantereen saavuttamiseksi evankeliumilla.

Eurooppa on vahvasti Pellen sydämellä myös Nettikonffassa. Hänen sanomansa rohkaisee kohtaamaan Euroopan vakavan hengellisen nykytilan.

– Ennen lennettiin Euroopan yli, jotta päästäisiin Afrikkaan tai muille lähetyskentille. Nyt on syytä tiedostaa, että Eurooppa on täysimittaisesti lähetyskenttä, Hörnmark muistuttaa.

Hörnmarkin mukaan edessämme on suuri haaste mutta samalla eteemme avautuu myös huikea mahdollisuus, sillä Jeesus on edelleen vastaus tälle mantereelle ja sen monille tavoittamattomille ihmisryhmille.

Hörnmark haluaa muistuttaa nettikonffakansaa myös siitä, että todellisen mielekkyyden elämässä saavuttaa vain, kun elää toteuttaen Jumalan tahtoa. Siksi hän haluaa haastaa uskovia panostamaan ja osallistumaan Jumalan lähetykseen Euroopassa.

– Meidän ruokamme tulisi olla tehdä lähettäjämme tahto, Hörnmark sanoo.

Petri Mäkilä

 

Mac Bäckbones seikkailee elokuvassa lasten ja perheiden iloksi

Rohkeana Mac Bäckbonesina nähdään Markus Bäckroos (Joonatan Kuosmanen)
Rohkeana Mac Bäckbonesina nähdään Markus Bäckroos (Joonatan Kuosmanen)
Nettikonffan lastennäytelmässä seikkailee edellisvuosilta tuttuja hahmoja. Mac Bäckbones ja auton salaisuus -näytelmä nähdään kahdessa osassa.

– Käsikirjoittaessani tavoitteenani oli, että tässä tarinassa olisi jokaiselle jotakin. Kysymyksessä on siis koko perheelle tarkoitettu yhteinen hetki ruudun ääressä, käsikirjoittaja ja ohjaaja Eve Lappalainen kertoo.

Tarina valmistui jo syksyllä 2019, koska se oli alun perin tarkoitus nähdä vuoden 2020 Juhannuskonferenssissa. Livenäytelmän sijaan nyt nähdään kuvattu ja editoitu kokonaisuus.

– On pakko kehua tätä porukkaa, he ovat uskomattoman taitavia näyttelijöitä ja ennen kaikkea valmiita heittäytymään mahdottomaltakin kuulostavaan projektiin.

Nettielokuvan kuvaukset kestivät neljä päivää. Päävastuuta toteutuksen loppuunviemisessä kantaa tuotantoryhmä Korson ja Järvenpään helluntaiseurakunnista.

Eve Lappalainen paljastaa juonesta sen verran, että ”pääajatus on yhdessä tekeminen”.

– Se on sattumoisin sama teema kuin tämän vuoden konffassa.

Mac Bäckbones (Markus Bäckroos) saa tehtävän ratkaistavakseen. Muita henkilöitä näytelmässä ovat muun muassa Esko (Oskari Ahvenainen), Roosa (Olivia Ahvenainen), Oiva (Okko Lappalainen), Helmi (Helmi Bäckroos), Anton (Anton Lappalainen), MB:n poika (Kasper Bäckroos) ja pojan kaveri (Eemeli Lappalainen).

Elokuvan kuvauksesta vastaa Markus Kujala, raakaeditoinnista Niko Hukka.

Juhannuskonfenrenssin verkkosivuille tulee nähtäväksi trailereita Mac Bäckbones -seikkailuista aiemmilta vuosilta.

Anssi Tiittanen

 

Musiikkitarjonnassa muun muassa Exit – Pekka Simojoki myös studiovieraana

Exit-yhtye on suomalaisen gospeltaivaan kiintotähtiä. (Ohjelmatoimisto Kristalli / Ville Huuri)
Exit-yhtye on suomalaisen gospeltaivaan kiintotähtiä. (Ohjelmatoimisto Kristalli / Ville Huuri)
Nettikonffaan on saatu monipuolinen valikoima musiikkia eri kokoonpanoilta ja solisteilta. Lauantai-iltana seitsemältä nautitaan pitkän linjan gospelbändin Exitin ja ikisuosikki Pekka Simojoen konsertista.

Pekka Simojoki jää myös konsertin jälkeen vieraaksi Konffastudio-livelähetykseen.

Exit on jo rutinoitunut striimikeikkailija, onhan yhtye järjestänyt monta etäkeikkaa korona-aikana. Yhtyeen musiikki ja kappaleet ylittävät vuosikymmenten ja sukupolvien rajat, mikä on yksi syy siihen, että juuri Exitin konsertti haluttiin Nettikonffan ohjelmistoon.

– Konsertti sopii erinomaisesti Nettikonffan Yhdessä-teemaan. Exit edustaa laajasti koko kristillistä kenttää, konferenssi-isäntä Marko Halttunen toteaa.

Exitin keikka on aito live, eli seitsemän miehen kokoonpano soittaa juhannuspäivän iltana livenä Keuruulta.

– Konserttiin ei ole pääsymaksua, vaan myös sen kulut katetaan lahjoitusvaroista, Marko Halttunen mainitsee.

Anna VuorinenMuistolle
23/2021

MuistolleMartti Vuorinen syntyi 13.12.1937 Keuruulla Esa ja Auli Vuorisen perheeseen. Perheeseen kuului myös Marttia vuoden vanhempi Anja. Myöhemmin perheeseen syntyi vielä vi...
Ristin Voiton verkkosisältö nyt Ajassa-lehdessä – diginäköislehti päivittyy toistaiseksi tutulle paikalle ristinvoitto.fi:hin
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan