Kauko Uusilasta Helluntaikirkon johtaja - "Suurin asia lähitulevaisuudessa on stabilisoida toimintoja"


Anssi Tiittanen 

Suomen Helluntaikirkon (SHK) uusi johtaja on pastori Kauko Uusila. Uusila, 59, valittiin SHK:n hallituksen puheenjohtajaksi eilen keskiviikkona hallituksen järjestäytymiskokouksessa Helsingissä. 

– Suurin asia lähitulevaisuudessa on stabilisoida Helluntaikirkon ja Hyvä Sanoma ry:n yhdistyneet toiminnot, Uusila kommentoi viime vuoden lopulla toteutunutta yhdistymishanketta. 

– Sopimus on siis kyllä kirjoitettu maaliin, mutta itse prosessi on vasta alussa. Tämä vuosi menee harmonisoinnissa. 

Helluntaiseurakuntien kotimaan evankelioinnin järjestö Hyvä Sanoma ry yhdistyi Suomen Helluntaikirkkoon. Koulupalvelu, evankelistakoordinointi ja muut yhdistyksen vanhat toiminnot ovat nyt SHK:n Hyvä Sanoma -palveluita. Hyvä Sanoma ry jatkaa taustalla toimivana kotimaan evankelioinnin, diakonian ja koulutyön kannatusyhdistyksenä.

Helluntaikirkon johtajan toimikautta on ehdotettu pidennettäväksi sääntömuutoksella. Nykyisin hallituksen puheenjohtaja valitaan vuodeksi kerrallaan. 

– En ota kantaa, onko toimikausi liian lyhyt. Jonkinlaista jatkumoa olisi toki hyvä olla, Uusila sanoo. 

– Jos puheenjohtaja koko ajan vaihtuu, niin kyllähän siinä jatkumo katkeaa. 

Sääntömuutosta ehdotettiin marraskuussa yhdyskunnan kokouksessa. Uusilan mukaan uusi hallitus vie keskustelua eteenpäin muttei ole vielä aikatauluttanut mahdollisia muutoksia. 

Kauko Uusila johtaa Oulun helluntaiseurakuntaa, joka on yksi ensimmäisiä vuonna 2001 perustetun SHK:n paikalliseurakuntia. 

– Oulussa on aina haluttu elää ajassa myös näissä rakennekysymyksissä. 

Uusila on toiminut pastorina myös Nastolassa, Kausalassa, Kuusankoskella ja Riihimäellä. Hän oli perheineen lähetystyössä Boliviassa ja Uruguayssa 20 vuotta 1990- ja 2000-luvuilla. 

SHK:n hallituksen varapuheenjohtajaksi valittiin pastori Hannakaisa Shehu Tampereelta ja rahastonhoitajaksi diplomi-insinööri Petri Merisaari Turusta.

 
40/201

Toiminnan vilkastumisen myötä yrittäjien maksamat lähetyskannatukset ovat jopa nousussa – Inflaation myötä lähetystyö on kallistunut
Opinnäytetyössä tutkittiin, kenen ääni kuuluu kristillisissä lehdissä
Myös Gazassa on pieniä uskovien ryhmiä – mediatyön hedelmää näkyy
Fifteenit täyttyneet nopeasti – Suosituimmat leirit täyttyvät minuuteissa