Maanantai 28. marraskuuta.
Nimipäivää viettää Heini, Sten

Kasvuikäisten vainot: traumoja ja häirintää

Afganistanissa kristittyjen vaino on ollut viime aikoina ankarinta. Kuvassa afgaanipakolaisia. (Shutterstock)
Afganistanissa kristittyjen vaino on ollut viime aikoina ankarinta. Kuvassa afgaanipakolaisia. (Shutterstock)

Ruut Ahonen 

Nuoruus ei säästä vainolta, vaan kristittyihin lapsiin ja nuoriin kohdistuu kovaa, eristävää ja identiteettiä muokkaavaa vainoa, kertoo Open Doorsin tuore tutkimusraportti. 

”Ikä tekee nuoret erityisen haavoittuviksi, koska he ovat kasvaessaan ja kehittyessään riippuvaisia muista ihmisistä”, järjestön tiedotteesta ilmenee. 

Lasten ja nuorten kokemasta vainosta ei ole ollut juuri tutkimuksia. Nyt tuore raportti eri puolilta maailmaa kertoo, että vaino kaventaa ja muuttaa kristittyjen lasten ja nuorten valinnanmahdollisuuksia sekä vaikuttaa siten myös heidän tulevaisuuteensa. 

Lisäksi vaino rikkoo sukupolvien välisiä suhteita, sillä kun lapsia estetään olemasta tekemisissä kristityn vanhempansa kanssa, he eivät pääse tuntemaan kristillisiä juuriaan ja heiltä viedään ensisijainen turvan lähde. 

– Erityisesti kristityillä lapsilla on vaara tulla erotetuiksi vanhemmistaan, mikä aiheuttaa lapsille pitkäaikaisen trauman. Lisäksi se voi saada kristillisen uskon yhdistymään kipeisiin asioihin lapsen mielessä, Open Doorsin analyytikko Rachel Morley summaa. 

Raportti osoittaa myös kristittyjen tyttöjen haavoittuvuuden: heitä häiritään seksuaalisesti yli viidesosassa maista, joissa kristittyjen vaino on voimakasta. 


 

 

 UUTISET