"Kasvata nuoret työhön"

Jumalanpalveluksen lopuksi Juha Lehtonen (vas.) ja kolme nuorta rukoilivat yhdessä konferenssikansan kanssa. Kuva: Anna Lehtinen
Jumalanpalveluksen lopuksi Juha Lehtonen (vas.) ja kolme nuorta rukoilivat yhdessä konferenssikansan kanssa. Kuva: Anna Lehtinen

Sunnuntaina Juhannuskonferenssissa kokoonnuttiin vielä aamupäivän jumalanpalvelukseen ja iltapäivän ehtoollisjuhlaan. Jumalanpalveluksessa helsinkiläisen Fila-seurakunnan johtaja Johan Forsbäck kertoi heidän seurakuntansa uudistamisesta, joka alkoi siitä, että ensin kaksi ihmistä muutti omaa ajatteluaan ja käyttäytymistään. Forsbäck käytti esimerkkinä sitä, että heidän piti pystyä istumaan samaan joulupöytään.

 

Eri ryhmistä pitäisi muodostua seurakunnassa tiimi.

 

– Kaikki voittavat, kun vanhemman väen kokemus ja nuorten into yhdistyvät. Kasvata nuoret tekemään sitä työtä, jota vanhat tekevät nyt, Forsbäck innosti.

 

– Jotta he voivat kutsua ystäviään seurakuntaan, heillä täytyy tuntea omistajuutta seurakunnasta.


"Pelastus täysin armosta"

Juhannuskonferenssin päättäneessä ehtoollisjuhlassa Jyrki Palmi painotti puheessaan, ettei Jumala hylkää ihmistä kohtaan. Palmi myös muistutti, että ehtoollinen on kirkas kuva Jumalan armosta.

 

– Emme saisi kerskata itsestämme, vaan on aika palata siihen, että pelastus on täysin Jumalan armosta, Jyväskylän helluntaiseurakunnan pastori opetti ja totesi, että armon ymmärtämisessä ei ole aina onnistuttu helluntaiherätyksen historiassa.

 

Ehtoollisjuhlan lopussa joukko Juhannuskonferenssiin osallistuneita turvapaikanhakijoita halusi tulla uskoon ja heidän kanssaan rukoiltiin.

 

 

Anna Lehtinen




40/201

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja