Karjalan helluntaipiispa: Tehtävämme on pysynyt ennallaan

Fjodor Akimenko
Fjodor Akimenko
Raamattu lupaa, että Jumala ei muutu, vaikka maalliset lait ja hengelliset tilanteet  muuttuvat.

Näin totesi Venäjän Helluntaikirkon Karjalan piispa Fjodor Akimenko Suomen helluntaiseurakuntien Karjalan-työn näkypäivässä Kauhajoen helluntaiseurakunnassa pari viikkoa sitten.

Tapahtuman noin 50 osallistujaa saivat kuulla huojentavia terveisiä siitä, ettei Venäjällä viime kesänä voimaan astunut ääriryhmien vastainen lainsäädäntö ole toistaiseksi aiheuttanut uusia harmeja Karjalan alueen evankelisille seurakunnille.

Vaikka muualla maassa on ollut oikeudenkäyntejä, Karjalassa työtä on toistaiseksi voitu tehdä rauhassa, Akimenko kertoi. Jumalanpalveluksia järjestetään kuten ennenkin, eikä ulkomaalaisten viisumien saannissakaan ei ole ilmennyt uusia vaikeuksia.

Erilaiset puhujavierailut ovat edelleen toivottava osa suomalaisten ja Karjalan alueen helluntaiseurakuntien yhteistyötä.

– Nimetyt, valtuutetut ja luvan saaneet kansalliset ja ulkomaalaiset voivat myös evankelioida lain mukaisissa puitteissa. Viisaus ja maltillisuus on kuitenkin tärkeää.

”Rohkaiskaa ja motivoikaa”

Yhteiskunnan muuttumista suurempana ongelmana Akimenko piti uskovien muuttumista aiempaa aremmiksi ja mukavuudenhaluisemmiksi.

Karjalan helluntaiseurakunnissa tilannetta ei helpota se, yhteisöistä monet kärsivät pastori- ja lapsityöntekijäpulasta; edes näihin tehtäviin sopivia henkilöitä ei seurakunnissa välttämättä ole. Taloudellisia resursseja ovat puolestaan nielleet rukoushuoneiden rakennus- ja remonttihankkeet.

Seurakuntalaisten aktivoimiseen Akimenko toivoi myös suomalaisten tukea.

– Karjalassa vieraillessanne kiinnittäkää huomio paikallisseurakuntiin: opettakaa, rohkaiskaa, motivoikaa, rukoilkaa. Tarvitsemme rohkeutta toimia vallitsevissa olosuhteissa.

– Ollaan uskollisia tehtävässämme. Jos kokouksessa on vain kymmenen mummoa, arvosta sitä. He vievät siunauksen lapsilleen ja lapsenlapsilleen. Työlle on yhtä suuri tarve kuin 1990-luvun alussa.

Teemapäivän käytännön järjestelyistä vastasivat isäntäseurakunta ja Fidan IVY-koordinaatioryhmä. Seuraavaksi Venäjän-työ on esillä 12. joulukuuta Tampereella Fjodor Akimenko järjestettävässä seminaarissa.


Kari Pölönen, Heikki Salmela


51

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja