Kansanlähetys julkaisi uuden lähetysstrategiansa: "Kristus on ainoa tie, eikä kaikki hyvä työ ole lähetystyötä"

Kansanlähetys tekee lähetystyötä muun muassa Etiopiassa. Kuva: Wikimedia Commons
Kansanlähetys tekee lähetystyötä muun muassa Etiopiassa. Kuva: Wikimedia Commons

Törmään jatkuvasti kysymykseen, miksi ulkolähetys on tärkeää, Kansanlähetyksen lähetysjohtaja Daniel Nummela kuvaili Uusi Tie -lehdessä (9.12.)

 

– Ihmiset kysyvät, emmekö voisi lähettää työntekijöitä halvemmalla lähemmäs.

Nummela kuvaili tilannetta Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen julkaistessa uutta lähetysstrategiaansa joulukuussa.

 

Mielikuvissa pitkäjänteinen yhteistyö paikallisten seurakuntien ja muiden toimijoiden kanssa toteutuu kehitysyhteistyössä. Nummelan mukaan todellisuus voi olla päinvastainen.

 

– Kokemus osoittaa, että kun lähetetään lähetystyöntekijöitä, sitoudutaan pitkäjänteiseen yhteistyöhön kumppaneiden kanssa.

 

Kansanlähetyksen lähetystyön ydinajatus on mennä uusille alueille.

 

– Olemme sitoutuneet tekemään työtä siellä, missä on kaikkein vähiten kristittyjä. 

 

Lähetyskäskyssä Jeesus sanoi, että evankeliumi tulee viedä maailman ääriin asti.

 

– Evankeliumin vieminen omalle kansalle on tärkeää, mutta helposti me unohdamme ne veljemme ja sisaremme kaukana, jotka tarvitsevat Kristusta, Nummela sanoi.

 

Luterilaisessa kirkossa keskustellaan jatkuvasti perinteisen lähetystyön, kuten seurakuntien istuttamisen ja evankelioivan työn, asemasta.

 

– Teemme lähetystyötä rakkaudesta lähimmäistämme kohtaan. Sanoma on niin tärkeä, että kaikkien tulee saada kuulla se. Me saamme kiittää siitä, että saamme olla mukana tässä työssä, Daniel Nummela linjasi.

 

– Muut uskonnot eivät ole pelastusteitä. Jeesus on ainoa tie myös juutalaisille. Sanomme myös, että kaikki hyvä työ ei ole lähetystyötä. Toimintaa oikeudenmukaisuuden ja tasa-arvon puolesta ei tule itsessään pitää lähetystyönä.

 

 

Anssi Tiittanen




40/201

Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja
Tutkimus: Kutsumustyössä myös haittoja