Kääntyneitä yritettiin pakottaa moskeijaan

Ruotsin Timråssa on sattunut kaksi erikoista ja uhkaavaa tapausta, jotka ovat saaneet paikallisen helluntaiseurakunnan varpailleen.

Pari viikkoa sen jälkeen, kun seurakunnassa oli kastettu kaksi kristityksi kääntynyttä afganistanilaista turvapaikanhakijaa, toisen miehen majapaikkaan saapui kolme tuntematonta miestä, jotka vaativat häntä tulemaan mukaansa, uutisoi Dagen.

Kun mies ei lähtenyt heidän mukaansa vapaehtoisesti, he tarttuivat häntä kädestä ja pakottivat hänet seuraamaan heitä. Miehet veivät hänet paikkaan, jonka kääntynyt afgaani tulkitsi moskeijaksi, ja kehottivat häntä menemään sisään. Siinä tilanteessa mies pääsi pakenemaan.

Samana päivänä myös toinen kastetuista joutui vastaavaan tilanteeseen. Kun hän koki ilmapiirin muuttuvan uhkaavaksi, myös hän pakeni.

Tapauksista on kerrottu poliisille. Dagenin haastattelemien kääntyneiden mukaan he pelkäävät, että heille tapahtuu jotakin vielä pahempaa.

Timrån helluntaiseurakunnassa on kastettu useita kristityksi kääntyneitä entisiä muslimeja, eikä näihin ole aiemmin kohdistunut ainakaan näkyvää uhkaa.

Dagenin haastatteleman pastori Christian Mölkin mukaan seurakunta kokee tapahtumat koko yhteisöön kohdistuneena vainona. Yhteisö myös pyrkii suojelemaan kääntyneitä jäseniään, mutta siitä, miten se käytännössä olisi parasta tehdä, oltiin haastatteluhetkellä vielä epätietoisia.


51

Helluntaiseurakuntien jäsenkehityksessä pientä virkistymistä
Seurakunnat: Maksukorttidiakonian myötä keskustelut ovat muuttuneet syvällisemmiksi
Kuurojen työtä jo 50 vuotta – Juhlavuosi huipentuu Juhannuskonferenssin puheenvuoron lisäksi lokakuussa pidettävään juhlaan
Seurakuntien perustajille uusia verkostoja